8 житейски "истини", които ви подлъгват

8 житейски "истини", които ви подлъгват
Снимка: Thinkstock

Нашата култура е пълна с идеи, които всъщност потискат радостта. В желанието да преследваме щастието на всяка цена, всъщност постигаме точно обратния ефект.

Защо ли? Защото имаме погрешни схващания за негативните неща, които се случват в живота ни.

Ето и кои са те:

1. Проблемите са нещо лошо. 

Прекарали сте училищните години в решаване на проблеми, наложени от скучни "авторитетни" фигури.

Научени сме, че когато има проблем, той трябва да се разреши незабавно. Но хората без реални проблеми полудяват и измислят неща, които всъщност са маловажни. Истинските проблеми са прекрасни, всеки носи семето на собственото си решение. И именно във времето, в което ще израснем, докато го преодоляваме, се крие опитът, който ще придобием след това.

2. Важно е да бъдем непрекъснато щастливи. 

Решаването на чепат проблем може да ни помогне да бъдем щастливи, но не е необходимо да бъдем щастливи, за да се чувстваме добре.

Ако това ви звучи налудничаво, опитайте следното: Съсредоточете се върху нещо, което ви прави нещастен. Тогава помислете: "Аз трябва да бъда щастлив!" Стресиращо, нали? Сега си кажете: "ОК е да бъде толкова тъжен, колкото е нужно". Да приемем нещата такива, каквито са, а не да търсим непрекъснато щастие, е в основата на благополучието.

3. Аз съм непоправимо ощетен от моето минало. 

Болезнените събития оставят белези, вярно, но се оказва, че те са до голяма степен изтриваеми.

Всички ние можем да осъществим промяна, ако се освободим от старите мисловни модели. Например, вземете един въпрос, който ви притеснява: "Би трябвало да работя по-усилено!" и измислете три причини това вярване да е погрешно. Вашият мозък ще започне да се отпуска. 

4. Важно е какво хората мислят за мен. 

"Ами ако се проваля," - протестирате вие - "хората ще си помислят лошо за мен!".

Тази страховита възможност предизвиква отчаяние, самоубийство, убийство. Сега, представете си как ще се чувствате, ако няма абсолютно никакво значение какво мислят хората вас. Включихте ли? Добре. Никога не се връщайте назад.

5. Трябва да обмисляме внимателно решенията, които взимаме. 

Вашите умствени способности са далеч по-нови и по-склонни към грешки, отколкото вашия по-дълбок "животински" мозък. Често сложни проблеми се решават най-добре, когато мислите като животно. Представете си, че трябва да направите избор - от това кой филм да гледате до това коя къща да купите. Вместо да претегляте плюсове и минуси интелектуално, забележите физическата си реакция на всеки вариант. Обърнете внимание кога тялото ви се стяга или отпуска. И говорейки за тела...

6. Ако всичките ми желания се сбъднат точно сега, животът би бил перфектен. 

Хората, които имат това, което вие желаете, са по ​​рехабилитационни клиники, бракоразводни съдилища и затвори. Това е така, защото щастието има странични ефекти, точно като лекарствата, рекламирани по телевизията.

Всяко външно нещо, което ни кара да се чувстваме добре, има силата и да ни накара да се чувстваме зле. Странно, но когато спрете да се интересувате от материални награди, те започват да се появяват. За да привлечете нещо, което желаете, станете така изпълнен с радост, сякаш вече го притежавате. Радостта, а не нещото, е важната.

7. Загубата е нещо ужасно. 

Загубите не предизвикват катаклизми, когато карат сърцето и душата да следват техния естествен цикъл на разрушение и изцеление.

Истинска трагедия? Това е загуба за самите сърце и душа. Ако сте пренебрегнали себе си в усилията си да запазите някого или нещо, забравете този модел. Живейте си живота, по дяволите загубите. Така или иначе сърцето и душата ви ще се завърнат у дома.

Припомнете си още:

Скъпа, не ги прави тези работи!

6 причини да останем сами със себе си

Скъпа, ти си ужасна!

Скъпа, как си?

Ям, моля се и обичам мъжките погледи

Бягай от тоя пикльо, скъпа!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти