7 типа хора, от които да се отървете през 2019

Новата година е чудесен повод да се освободите от отрицателните хора в живота си, които ви дърпат назад.

Независимо дали са колеги, приятели или членове на семейството, поставете граници или, ако е възможно, отстранете напълно от живота си тези „токсични“ хора. Може да е трудно, но в крайна сметка е необходимо.

Експертите определят 7 основни типа „токсични“ хора. Вижте кои от тях ви обграждат и се сбогувайте с лошата им енергия.

1. Вечният негативист  

Хората в живота ви трябва да споделят радостта от успехите ви, а не да всяват съмнения дали са такива. Но има един особен тип хора, които могат да видят облаци и в най-слънчевия ден.

Повишават ви, но първата реплика на този приятел ще е: „Наистина заслужаваш много повече за работата, която ще вършиш“.

Планирате почивката на мечтите си - „Сигурен ли си, че искаш да отидеш точно тогава? Там е много натоварено по това време от годината“.

„Токсичните“ хора винаги ще намерят причина, поради която добрата ви новина не е чудесна.

2. Този, който подменя истината

Тези хора ще се опитат да подложат на съмнение възприеманата от вас реалност, за да ви накарат да се съмнявате в себе си. По този начин те могат да контролират връзката ви.

Както всички подобни хора и тези са несигурни. Средствата, които използват са ефективни за посрещане само на техните нужди. Те може искрено да отричат, независимо от доказателствата. Ще ги познаете по това, че действията им не съвпадат с думите и умишлено ви объркат, карат ви да мислите, че имате проблем, или обръщат другите срещу вас.

В някои случаи може да не осъзнаят какво правят или да не се интересуват от причинените от тях щети. Експертите препоръчват да се избягва контакт с тези хора, докато не успеят да поемат отговорност за поведението си.

3. Използвачът

Той изисква време, енергия и ресурс, без да взема под внимание собствените ви желания и нужди.

Използвачът ще ви даде достатъчно, за да е сигурен, че няма да ви загуби като бъдещ ресурс, който да използва. Когато сте около него може да се чувствате чудесно, защото често използва чара си, за да си проправя път. Щом е удобно за него, може да ви накарат да се възприемате като безценни и обичани. Но когато не е така, той ще ви остави отхвърлени, несигурни и безполезни.

4. Безполезният член на семейството 

Ако любим човек продължава с безразсъдното си поведение или се отдава на зависимост, за която отказва да получи помощ, може би е време да преосмислите отношенията си.

Той или тя е извън контрол и ви повлича надолу по течението. Спрете да оправяте бъркотията им и не давайте пари, които знаете, че няма да върнат. Престанете да си затваряте очите от страх, че ще се наранят. Вероятно ще го направят, а вие не можете да ги спрете.

Останете на разстояние, докато този безполезен човек се ангажира със собственото си възстановяване. Разбира се, можете да им помогнете да намерят терапевт или група за подкрепа, но помнете: не можете да коригирате поведението им насила.  

5. Приятелят, който сте надраснали

Надяваме се, че приятелствата ни ще продължат завинаги - но реалността е, че мнозина няма, защото не би трябвало. И това е добре.

Много приятели просто искат да бъдат в живота ни за известно време и след това трябва да продължим. За съжаление, вината, задълженията и грешните схващания ни задържат в дадено приятелство по-дълго, отколкото е добро за нас, често и за тях. Приятелствата трябва да бъдат реципрочни и балансирани. Ако не са, може би е време да продължим.

6. Многознайкото

Този човек непрекъснато ще ви напада и ще следи всяка ваша грешка, за да я използва в бъдеще.

При удобен случай винаги ще ви напомни за неща, които сте направили грешно, за да докаже недостатъците ви.

Той винаги държи резултатът в своя полза. И никога няма да получите достатъчно точки.

7. Критикът

Никой от нас не е съвършен. Така че разчитаме на истинските си приятели да бъдат честни с нас, когато имаме нужда от честно мнение. Но някой, който постоянно критикува, не е истински приятел.

Този тип хора често имат ниско самочувствие и могат да проектират собствените си несигурности върху хората около тях. Тяхната негативност не е нещо, което е здравословно да бъде наоколо през новата година.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти