6 срещи, на които да поканиш...само себе си

среща жена
Снимка: Thinkstock

Деница Димитрова

Всичко започна едно самотно лято. Беше от тези ваканции, които ти се иска да приключат по-бързо, за да можеш  да влезеш в класната стая, за да виждаш отново приятелите си всеки ден.

Всъщност, всяко лято беше такова за мен – “Summertime Sadness” веднага се превърна в личния ми летен химн, защото през този сезон винаги ме дебнеха онези меланхолични моменти, в които хем ти е хубаво, хем всички са нанякъде и няма с кого да излезеш.

По това време обаче осъзнах, че липсата на възможност да отидеш някъде, защото няма с кого, изобщо не е повод да пропуснеш момента. И всъщност кой друг, освен теб знае как най-добре можеш да прекараш времето си?

среща жена
Снимка: Thinkstock

Същото е както когато решиш да си купиш подарък само че в случая той е преживяване, а не предмет.

Едва ли ще отречеш, че понякога човек е най-добрата компания за себе си. Представи си един свободен ден, в който оставаш насаме със своите мисли, посещавайки любимото си кафене, магазин или кино, без да чакаш някого или да правиш компромиси с чуждите предпочитания за час, място или заглавие на филм.

среща жена
Снимка: Thinkstock

Излизането само със себе си носи спокойствие, удовлетворение, по-качествено опознаване на собствените вкусове и уравновесеност. Всички имаме нужда от такова преживяване отвреме-навреме, макар и не всички да го смятат за приятно. Сигурно и ти познаваш хора, които са ти казвали, че не биха отишли сами на прожекция или вечеря, защото си мислят, че ще изглеждат не на място или като психопати, тръгнали на лов.

Англоговорящите дори си имат отделна дума за автосрещите - masterdating (от date - среща), и подобно на друго соло занимание, което звучи по сходен начин, си има своите ползи.

Ако времето ти насаме вече се е превърнало в лукс, тогава е още по-вероятно да оцениш срещите със себе си, и ще се убедиш, че те не са само необвързани или самотници.

среща жена
Снимка: Thinkstock

Когато имаш половинка, усамотяването става дори по-важно, за да обърнеш внимание на личните си интереси и да се почувстваш заредена. А и всеки се нуждае да развие здрави и любящи отношения със себе си, за да има какво да даде на другия - това също е изкуство, което трябва да се овладее.

И за да го направиш, в галерията ти показвам 6 идеи за срещи, от които да се възползваш, като поканиш само себе си >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти