Специално

Ето ги 5-те езика на любовта, които само най-щастливите двойки владеят

двойка изненада
Снимка: iStock

Коледните празници минаха и вече всички сме насочили поглед към обичайните отговорности и задължения. И сякаш забравяме, че трябва да обръщаме внимание на това, което любимите ни хора искат. За щастие можем да разчитаме на едно прекрасно предложение – подаръчни картички от Grabo.bg, за да се радваме на топлината на Коледа дори през януари.  

Според психолозите най-добрият начин да се справите със следпразничния стрес е да заложите на добрата комуникация и малките изненади към половинката си.

Изненадата влияе върху допаминовата система в мозъка, като ни помага да фокусираме вниманието си и ни вдъхновява да погледнем на живота по нов начин. И ако и вие сте изчерпали целия си арсенал от идеи в края на декември, за щастие Grabo.bg имат чудесно решение, за което ще ви разкажем след малко.

Според психолога и брачен консултант д-р Гари Чапмън всяка двойка трябва да владее т.нар. „любовен език“. Това значи да показвате любовта си по начин, който ще развълнува и изненада половинката ви.

Д-р Гари Чапмън посочва пет езика на любовта, с които всички двойки ще запазят искрата и вълнението помежду си дори в най-напрегнатите периоди.

На първите две места той поставя качествено прекараното време заедно и физическата близост. Независимо от ангажиментите и умората, за всяка двойка е важно да има общи занимания и да се наслаждава на неочаквани целувки и ласки. 

А за да овладеете другите три езика на любовта, последвайте тези три лесни стъпки:

 Обърнете внимание какво харесва другият

Малките жестове на внимание са третият език на любовта според д-р Чаплан. Обърнете внимание на навиците, хобитата, предпочитанията на половинката си. Да, говорим точно за онези малки неща, за които ви намеква или споменава между другото.

дрехи и обувки
Снимка: iStock

Възможно е слънчевите очила или любимите обувки вече да са твърде стари, но да не се решава да инвестира в нови. Или пък му се иска да започне да носи красив часовник или по-качествени бижута, но така и да не си купува. Запомнете тези неща и ги използвайте, за създадете перфектната изненада с помощта на Grabo.bg.

 Изберете идеалния подарък изненада

Четвъртият език на любовта се състои в това да си правите подаръци без конкретен повод. Особено след като сте обърнали внимание на това, за което другият тайничко мечтае.

Може би половинката ви не започва деня си без кафе, има нужда от леко обновяване на гардероба, или винаги се заглежда по витрините на магазините за бижута. Е, след като вече знаете какво може да му се хареса, време е да действате.

щастливи хора
Снимка: iStock

И понеже от Grabo.bg знаят колко е трудно да изберете перфектната дреха или аксесоар, те имат чудесно предложение. Оставете на половинката си удоволствието да избере от какво точно има нужда, като я изненадате с подаръчна картичка.

Само за няколко минути можете да закупите подаръчна картичка през прoверения и сигурен портал на Grabo.bg. Картичката е заредена с определена сума и може да се ползва във физическия и/или онлайн магазин на съответния бранд.

Така ще си спестите безкрайното търсене на точния подарък из магазините и ще бъдете сигурни, че любимият ви човек ще получи точно каквото иска. При това в момент, в който не го е очаквал.

щастливи хора
Снимка: iStock

 Подарете картичката с красиви думи

На пето място д-р Чапмън поставя думите на обич и уважение, с които изразявате какво цените в партньора си и му се обяснявате в любов. Не залагайте само на случайно подхвърлени изрази, докато обсъждате списъка за пазар и други битовизми.

Пратете на любимия си човек специален и неочакван имейл, в който да му обясните колко го обичате и колко много ви вдъхновява. Към това писмо прикачете и подаръчната картичка от Grabo.bg и само почакайте да видите реакцията му.

щастливи хора
Снимка: iStock

Ако сте по-традиционно настроени, написаната на ръка бележка, поставена на изненадващо място, също може да подейства много емоционално на половинката ви. В този случай можете да разпечатате и подаръчната картичка от Grabo.bg и да сложите всичко в красив плик.

Колкото и натоварен да е стартът на новата година за вас, намерете време за тези три прости стъпки и ще се уверите, че с малки жестове и внимание всеки ден може да бъде красив и вълшебен като Коледа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти