4 лесни стъпки за повече щастие всеки ден

ffg
Снимка: Thinkstock

Щастието е състояние на духа и единствено от нас зависи дали ще бъдем щастливи или нещастни. 

Вижте 4 стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате по-щастливи:

Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания

Дишането е това, което ни поддържа живи. Ако спрем да дишаме, животът приключва. В дишането е скрита много по-голяма сила, която ни позволява да овладеем вътрешните си сили. Често обаче ние използваме основно повърхностното си дишане, което поддържа живота ни, но няма силата да го направи по-добър и осъзнат. Затова опитайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Ще почувствате как стреса и напрежението изчезват.

ffg
Снимка: Thinkstock

Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден

Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Всички правим грешки, за които по-късно съжаляваме. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за нашите грешки не може да промени миналото, но може може да създаде едно ново и по-добро настояще.

ffg
Снимка: Thinkstock

Изразявайте благодарността си

Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, защото това ще ви донесе само страдание. Сменете призмата и мислете само за това, което ви радва и ви носи удоволствие - мислете за прекрасните отношения, които сте създали.

ffg
Снимка: Thinkstock

Усмихвайте се дори и без причина

Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишава имунитета. Затова не се колебайте и се усмихвайте.

ffg
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти