3 полезни неща, които можеш да свършиш в работните дни преди Нова Година

t
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

До края на 2017-а остават само 2 работни дни. Независимо дали си в отпуск, дали си в офиса или работиш дистанционно от вкъщи, има няколко важни неща, за които да помислиш и евентуално да свършиш през днешния и утрешния ден (ако все още не си го направила).

Ние ти даваме 3 съвета, които ще улеснят значително началото на 2018-а за теб, ако ги отметнеш в графика си още отсега:

Провери дали си платила данъците - за жилището ти, за автомобила или за вилата на село

Гложди те мисълта, че си забравила нещо. Провери папката си с важни документи и направи справка дали всички данъци са платени. Ако си пропуснала плащането на някой от тях за 2017-а, можеш днес и утре (28 и 29 декември) да ги платиш в рамките на работното време на общината, в която живееш. Ако пък не успееш, можеш да го направиш в началото на 2018-а, когато върху данъка ще имаш и малка лихва.

t
Снимка: Thinkstock

Направи новогодишното пазаруване

Ако ще празнуваш Нова година в домашна атмосфера, по-добре свърши пазаруването още сега, защото в събота и неделя навсякъде стълпотворението от хора ще е огромно, а магазините ще са с по-кратко работно време. Ако все още не си решила и с какъв тоалет ще бъдеш, можеш да го направиш именно сега - рокля, аксесоари, козметика... В момента във всички големи търговски центрове има големи следколедни намаления до -50%, та дори до -70%. Можеш да се възплозваш от тях.

t
Снимка: Thinkstock

Ако си здравноосигурена, отиди на зъболекар

През 2017-а година здравноосигурените лица имат право на три безплатни дентални процедури. Ако не си се възползвала от тях, имаш два дни да го направиш, тъй като процедурите не се прехвърлят за следващата година и на практика - "изгарят". Най-малкото от превантивна гледна точка и за да си сигурна, че всичко, свързано със здравето на зъбите ти, е наред. А едно почистване на зъбния камък (ако не си правила такова в близките 6 месеца) никога не е излишно.

t
Снимка: Thinkstock

Последвай ни в Инстаграм ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти