208 години от рождението на Чарлз Дарвин: емблематичните цитати на учения

208 години от рождението на Чарлз Дарвин: емблематичните цитати на учения
Снимка: netinfo

Английският учен и естествоизпитател Чарлз Робърт Дарвин се ражда на 12 февруари през 1809 година, в град Шрюсбъри, графство Шропшър, Англия, точно преди 208 години... Той е петото от общо шест деца на заможното семейство на д-р Робърт и Сюзан Дарвин. 

Той пръв дава идеята за еволюцията на всички видове в течение на времето от общ прародител посредством процес, който нарича естествен отбор.

>>> Вижте 16 емблематични цитата на Дарвин >>>

Фактът, че еволюцията съществува, е приет от научната общност и лаиците още докато Дарвин е жив, но теорията му за естествения отбор започва да се приема за основно обяснение на еволюционния процес през 30-те години на XX век.

Днес теорията на Дарвин е в основата на съвременната еволюционна теория. В своя съвременен вид тя представлява основата на биологията, като дава единно логично обяснение на биоразнообразието.

Макар трудовете му като „Произход на видовете“ да са спорни и до ден днешен за науката, Дарвин остава в историята като мъдър човек с всеобхватен кръгозор от знания. Част от емблематичните му изказвания можете да прочетете в галерията ни ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти