11 съвета от една 90-годишна жена за хармоничен живот

възрастна двойка любов щастие баба
Снимка: Thinkstock

Понякога ни се иска да имаме опита на 90-годишни, а да сме още на 30. За съжалние не така действа животът. 

Да, аз вярвам с прераждането на душата и нейните уроци по пътя ѝ, но не виснаги можем да знаем и сме научили достатъчно добре уроците си. 

Всяко едно нещо, кеото идва при нас е тук, за да ни научи и не е задължително урокът винаги да е горчив.

Независимо дали се учим на любов и нежност или как да преодоляваме трудностите и да бъдем силни - ние трябва да се възползваме от всеки един удобен момент, за да бъдем по-добри и по-хармонични. Не заради другите... заради нас. 

възрастна двойка любов щастие баба
Снимка: Thinkstock

Ако искате да имате бърз достъп до всички интересни и вдъхновяващи статии всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

Не сме научени да предаваме нататък. Не сме научени да помагаме толкова, колкото трябва. Сякаш понякога бягаме от всичко, което може да ни обвърже емоционално с нещо или някого. 

„Когато баба ми Зелда почина преди няколко години на 90-годишна възраст ми остави кутия с вещи от къщата ѝ, които знаеше, че съм обичал през годините. Сред всички тези неща имаше стар, подвързан дневник." Това разказва блогърът Марк и споделя, че неговата баба е записвала в тетрадката идеите си, мислите си, цитати, думи от песни и изобщо всичко, което я трогва.

възрастна двойка любов щастие баба
Снимка: Thinkstock

На базата на написаното от нея Марк сортира, редактира и определя 12 съвета, които счита, че баба му му е дала чрез дневника си преди да умре. С тези напътствия вероятно би се съгласил всеки възрастен човек, изживял по-голямата част от дните си. 

Първият от тях е:

*Без значение къде си или през какво преминаваш, винаги вярвай, че има светлинка в края на тунела. Дишай в бъдещето, издишай миналото. Никога не очаквай, не бъди арогантен и не изисквай. Само давай най-доброто от себе си. Контролирай това, което можеш да контролираш.

И след това остави нещата да се случват. Защото веднъж, щом си сторил каквото можеш, ако е писано ще се случи. Ако не, ще видиш стъпките напред, които трябва да бъдат предприети.

Прочетете кои са всички съвети на 90-годишната баба на Марк ТУК.

Към пълния списък със съвети >>> 

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти