4 лесни стъпки за повече щастие всеки ден

ffg
Снимка: Thinkstock

Щастието е състояние на духа и единствено от нас зависи дали ще бъдем щастливи или нещастни. 

Често то зависи от обстоятелствата и хората около нас, но истината е, че не бива да позволяваме то да зависи от външни фактори. Ние сами отговаряме за личното си щастие, държим го в ръцете си, създаваме го и го пазим - а то със сигурност ни се отплаща с купища усмивки и дори здраве! 

Ето защо е толкова важно да полагаме старание да бъдем щастливи, а за целта сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат.

Вижте 4 стъпки, които ще ви помогнат да се чувствате по-щастливи:

жена щастие изгрев
Снимка: iStock

Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания

Дишането е това, което ни поддържа живи. Ако спрем да дишаме, животът приключва. В дишането е скрита много по-голяма сила, която ни позволява да овладеем вътрешните си сили. Често обаче ние използваме основно повърхностното си дишане, което поддържа живота ни, но няма силата да го направи по-добър и осъзнат. Затова опитайте да направите няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Ще почувствате как стресът и напрежението изчезват.

жена щастие
Снимка: iStock

Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден

Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Всички правим грешки, за които по-късно съжаляваме. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за нашите грешки не може да промени миналото, но може може да създаде едно ново и по-добро настояще.

жена щастие свобода природа слънце залез духовно
Снимка: iStock

Изразявайте благодарността си

Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, защото това ще ви донесе само страдание. Сменете призмата и мислете само за това, което ви радва и ви носи удоволствие - мислете за прекрасните отношения, които сте създали.

зодии щастие
Снимка: Pexels

Усмихвайте се дори и без причина

Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието - серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишава имунитета. Затова не се колебайте и се усмихвайте!

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти