Признаци на мигрена

Признаци на мигрена
Снимка: Thinkstock

От мигрена страдат милиони хора по целия свят и то предимно жени.

Това състояние се характеризира със силно главоболие в определена част на главата. Физическата активност може да влоши болката, но симптомите варират и са различни при различните хора.

Ще ви запознаем с някои от най-честите признаци на мигренозни състояния.

Един от първите признаци е силната чувствителност към ярка светлина, силна миризма и шум.

Честата смяна на настроенията и депресията са другите признаци. Учените са започнали да откриват ясна връзка между депресивните състояния и мигрената.

Проблемите със съня са другия симптом. Трудно заспивате вечер, спите неспокойно и се събуждате уморени, а не заредени с енергия, а често главоболието почва още в просъница.

Интересното е, че срещу мигрена най-добре действа хубавият нощен сън. Но хората, които страдат от главоболие, често не могат и да спят вечер.

Повечето от страдащите от мигрена се сблъскват и с проблеми със синусите. Различни проучвания са открили, че почти 90% от диагностицираните със синузит страдат и от мигрена, както и че очите им сълзят.

Ако имате неоправдан апетит към някои храни като шоколад, значи може да имате и мигрена. Това показват  различни изследвания, като разбира се, не трябва да се приема, че всеки път като ви се иска нещо сладко, значи ще усетите и главоболие.

Когато мигрената обаче се засили се наблюдава точно обратното – липса на апетит.

Разбира се, постоянната и пулсираща болка в някоя част на главата е най-сигурният признак, че може би страдате от мигрена.
Болката в очите е друг синдром, както и замъгленото виждане.

Разбира се, това може да се дължи на прекалено дългото заседяване пред компютъра или да е знак, че сте качили диоптъра, но задължително се прегледайте при офталмолог.

Изследване от 2006 г. установило, че 36% от страдащите от мигрена се прозяват често. Това може би се дължи на умората, която е един от симптомите.

Ако се случи стомахът ви да е на топка,  да ви се повдига и да повръщате, може би причината е в главоболието, а не в храната.

Обилното уриниране, което се счита за очистване, също може да съпътства болките в главата.

Що се отнася до причинителите на мигренозни състояния, те са много и различни. Сред тя често са силно вълнение, постоянен стрес, малокръвие, неправилно хранене, усилена умствена работа, проблеми с очите, отравяния с храна или лекарства, нервни заболявания и не на последно място менструален цикъл. Мигрената също така може да бъде наследствена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти