Жените отсякоха: Мъжете трябва да плащат сметката

Жените отсякоха: Мъжете трябва да плащат сметката
Снимка: ThinkStock

Велина Томова

В свят, в който жените често доказват, че са по-силния пол, основни положения като това кой трябва да плати сметката при една любовна среща могат също да претърпят промяна.

Анкетата на Edna.bg обаче показа, че преобладават жените, които все пак държат на традициите и предпочитат мъжът да плати сметката.

Този отговор са посочили 43% от участвалите в анкетата жени. Близо половината от тях все пак допускат, че след време, когато бюджетът ще стане общ, в плащането на сметката ще участва и жената.

Една малка част жени, които искат мъжете да плащат, не допускат и за миг те да платят дори и на по-късен етап, защото „харчат достатъчно за красотата си, за да плащат сметките изобщо“.

Вторият по популярност отговор, маркиран от 1 064 жени обаче показва, че полека лека настъпва промени в женското мислене.

21,79% от читателките на Edna.bg предпочитат да си поделят сметката с мъжа, с когото са излезли.

Най-вероятно това ще им помогне да не се чувстват длъжни да отвърнат на жеста с платената сметка по друг начин...

15,55% подхождат братски към въпроса със сметката и се редуват – едната сметка плаща жената, една сметка – мъжът.

Третият тип жени заявяват, че са напълно независими и спокойно могат да си плащат виното сами. Такива са 14,65% от жените, участвали в анкетата. 

Каквото и да е мнението ви по темата, не превръщайте въпроса с плащането в дебат, в който да замесите сервитьора и съседните маси.

Оставете мъжа да плати, а ако той не смята, че е длъжен, платете своята част и си спомнете, че и на тях не им е лесно да ни четат мислите и да знаят коя иска да е принцеса и коя – независима феминистка.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти