Защо закъсняват жените?

Защо закъсняват жените?
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Човек прекарва средно 30% от живота си в сън, 15% в хранене, 6% в тоалетната и др., а ако човекът е от мъжки пол, тогава в статистиката се включва допълнителна категория - "Чакане на жена", която в различните случаи варира между 16% и 20% от живота.

Защо закъсняват жените за срещи? Винаги!? Защо закъсняват и за всичко друго, свързано с излизане от вкъщи? Винаги!?

Започвам да си мисля, че това е заради липса на уважение към другите. Може би дамите не знаят истинския смисъл на уважението, защото думата "уважа" е закърняла погрешно в съзнанието им, заради сексуалния подтекст, който влагат мъжете в нея, насочвайки я към тях.

Това е една от многобройните хипотези. Многобройни са, защото едва ли има толкова голямо пространство, в което да се опишат разсъжденията по въпроса на толкова много хора, чакали толкова много време някоя жена след уговорката, която, забележете, тя сама е предложила като оптимално удобен за нея вариант.

Един банален пример:

Когато настъпи дългоочакваният ден от седмицата, определен за разпускане с приятели,  уговорката за вечерта започва от сутринта. Обикновено мъжкото мнозинство иска срещата да е в 20:00 часа в любимото заведение, но жените от компанията категорично отбелязват, че този ранен час на срещата е непосилен за тях и затова предлагат такъв, който е угоден на тях и с който, в крайна сметка, всички се съобразяват - 21:30 часа.

Подобна уговорка означава, че дамите ще са там най-рано в 22:30 часа. Дори предварително да им се обещае, че ако са точни, ще бъдат обсипани с внимание, любов, диаманти… те  ще закъснеят. Отново!

Заплахите и ултиматумите от сорта, че никога повече няма да излизате с тях, ако не дойдат навреме - също не вършат работа. Сякаш тези неща подсъзнателно провокират жените да не се съобразяват с правилата, като начин за демонстриране на матриархалната им нагласа да разполагат с повече права от другите.

Въпреки всичко, жените винаги са оправдани за закъсненията им от изнервените чакащи. Ако не веднага, то малко след това. И причината, че самата дама с присъствието си придава цвят, доброта и красота на всичко, което я заобикаля, не е единствената.

Колкото и невероятно да звучи, да нямаш място в гардероба и в същото време да няма какво да облечеш, наистина причинява панически стрес и води до невъзможност за организация на времето. Това е и причината жените никога да не се чувстват виновни когато закъсняват, защото те просто усещат всяка една секунда като загубена по обективни причини.

Интересно обаче е защо когато уговорките са изцяло между жени, приятелките не се сърдят една на друга, когато някоя от тях закъснее? Отговорът е повече от елементарен - всички закъсняват.  И това е така, защото всяка една от компанията знае, че няма смисъл да бъде точна, тъй като така ще загуби много време в чакане на  другите.

Наречете го изкривена женска съобразителност, но това време може да се "уплътни" с пробване на още един чифт обувки и въпросната жена за пореден път да се убеди, че няма какво да носи от вече пълния си гардероб.

Жени, ужасно вбесявате мъжете с вашите закъснения.

Бъдето повече от сигурни в това. Обичаме ви, но няма нищо по-изнервящо от тези ви действия. Има само едно нещо, което може да е по-стресиращо от закъснението ви за срещи -  закъснението на месечния ви цикъл. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти