Защо трябва да се подчиняваме на жена

Защо трябва да се подчиняваме на жена
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Edna жена много командвала мъжа си. След поредното спречкване по отношение на ролите на мъжа и жената в семейството, господинът се скрил под леглото с надеждата да избегне следващата заповед.

За негово съжаление това не останало незабелязано от половинката му, която, въоръжена с точилка, започнала с настойчив тон да го приканва да излезе от скривалището си, за да го убеди в правотата на нейното виждане за нещата.

След няколко мили приканвания от рода на “Излизай веднага бе, глупак!”, мъжът с треперещ глас и отговорил - “Няма да изляза! Нека се види, че има мъж в тази къща.”
 
Тази история е колкото смешна, толкова и жалка по отношение на мъжете. Неслучайно определението "мъж под чехъл" е едно от най-тежките за егото на всеки, който претендира, че оная му работа се пълни с кръв. И то с основание.

Но в крайна сметка, колкото и тестостерон да има в хормоните и характера му, този същият един ден си намира майстора.

Тя не само му стъпва на врата, а направо се разхожда спокойно, а когато е в настроение, даже танцува по него. И то с обувки на високи токчета.

Повечето хора мислят, че женското господство в този му вид съществува благодарение на прояви на слаб характер от мъжете или пък са плод на осъзнаване от тяхна страна на целесъобразността в женското мислене.

Но всъщност, механизмите за това социално явление далеч не са толкова задълбочени, а точно обратното - елементарни и очевидни.

Казано накратко, когато някоя жена иска мъжът до нея да направи нещо, без значение дали в него има някаква логика, то желанията ѝ се изпълняват.

И не защото той много я обича, страхува се от нея по някакъв начин или пък иска да ѝ достави радост с жест на внимание, а просто защото не желае да слуша обясненията на нейните мотиви за решението ѝ, до които непременно се стига в случай на отказ.

Представете си само най-банален случай, в който мъж си позволи да откаже да изпълни битова задача, поставена от жена, като например да изхвърли боклука. Обикновено отказът е завоалиран с думите "След малко", "Утре" и други подобни.

След като те стигнат до ушите на жената, умът ѝ започва да работи на честоти, далечни от всякаква мъжка логика.

Като куршуми от устата ѝ започва да хвърчи арсенал от риторични за мъжете въпроси от рода на "Защо трябва аз да върша всичко вкъщи?" или фрапантното "С какво този мач е по-важен от семейната хармония?".

Понеже отговорите на тези въпроси не са еднозначни и се искат доста детайлизирани познания, пък и е много вероятно те да прозвучат като оправдания, мъжете просто искат да си спестят безпредметния разговор и вършат това, което им е наредено. Като бонус си спестяват и излишни нерви, които биха хвърлили в неравен спор.

Тъй че, момчета, изпълнявайте всичко, което ви наредят жените. Правете го с привидно удоволствие.

Ако някой подигравателно ви нарича "мъж по чехъл", не се засягайте. Това означава, че сте наясно със себе си и знаете какво искате.

Ама жените са опасни, братче!

Още от същия автор:

Не пожелавай мъжа на ближната си!

Как минава един реален ден от живота на мъжа

Как да спрете да привличате само глупаци

Пияна жена – весела къща

Не ме занимавай с твоите глупости!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти