Запознанството по интернет

Запознанството по интернет
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Учудващо е колко много двойки в последно време са се запознали чрез интернет. През сайтове за запознанства, социални мрежи, форуми, различни чат канали и др.

Големият въпрос е как връзките на същите тези двойки, запознали се по виртуален път, са толкова устойчиви в реалността.

След кратко проучване достигнах до извода, че въпросната стабилност е следствие на това, че тези двойки предварително слагат картите си върху, така да се каже, онлайн маса, и така всеки предварително уведомява другия що за човек е и какви качества търси в отсрещната страна.

Когато тези неща са предварително ясни и ако двете страни са съгласни с тях, то няма по-добра основа за прекрасни взаимоотношения.

Запозналите се по интернет винаги са с няколко крачки пред тези, които разчитат единствено на лични срещи, където опознаването е един изключително дълъг процес, който в повечето случаи води до разочарования. Практиката го е доказала.

Да не забравяме все пак, че интернет означава информация и свобода. Във всяко едно отношение.

Особено важи за създаването на каквито и да е контакти между хората. Не само, че имаш възможност да изтъкнеш най-добрите си качества, но и по всяко време може да споделиш своите недостатъци. Защото ги споделяш с непознат. Поне преди първата ви среща. Може да си болезнено откровен за всичко, без притеснение, че някой ще каже на някого и после целият град ще те одумва. Така е и за човекa отсреща.

Ето - свобода и информация в пълния смисъл на думите.

Ако не сте съгласни с мен и държите на класическите запознанства и тръпката около тях, ще ви попитам няколко неща: Кога за последен път при първа среща сте се чувствали свободни да споделите каквато и да е за себе си, без да се смущавате как ще реагира другата страна?

Кога при първа среща сте разполагали с толкова много предварителна информация за човека отсреща, че да го чувствате като приятел? И кога на първа среща не сте си задавали взаимно детински въпроси от рода на "Каква музика слушаш?", "Кой е любимият ти филм?", "Каква храна и питиета предпочиташ?"

Лично аз предпочитам предварително да съм осведомен за тези подробности, за да имам възможност да изграждам отношенията си, обсъждайки по-сериозни въпроси, вместо в разговор да попълвам тийнейджърски лексикони. Това би станало, ако съм опознал човекът предварително.

Най-добре чрез интернет, поради изброените вече причини.

Аз избирам запознанството по интернет пред класическото такова. Предпочитам да надграждам отношенията, отколкото да рискувам дали въобще ще успея да ги създам. Модерен човек съм и знам как да си улеснявам живота с новите технологии.

А вие как предпочитате да срещнете човека до себе си? Заемете страна. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти