Забравете бързо бившия

Забравете бързо бившия
Снимка: Thinkstock

Наскоро сте прекратили връзка и не смятате да се връщате към нея? Каквато и да е причината за раздялата ви, ако чувствата помежду ви нямат шанс да се възродят, по-добре спрете да мислите за миналото, а насочете вниманието си към следващ партньор.

Преди години психолозите съветваха да не се прибързва с нова връзка, особено, ако не сте наясно дали всички шансове за подновяване не са напуснали окончателно сцената. Днес обаче, учените са на друго мнение и апелират по-скоро към създаване на нова връзка, която дори може да е само за преодоляване на бившия партньор, отколкото да лекувате разбитото си сърце сами.

Изследване, проведено от психолози и психотерапевти от Университета в Илинойс, подкрепя тезата с конкретни резултати. Хората, които са се впуснали в нова връзка и изпитват нова тръпка, но все още не са изстинали окончателно към бившия си приятел, са по-щастливи и дори имат по-здрави връзки в бъдеще. Освен това, те се чувстват по-ценени и по-привлекателни в сравнение със страдащите по изгубената любов. Учените обясняват това с по-доброто емоционално здраве при хората от първата група.   

Това обаче, не е състезание и не е нужно да се хвърляте на врата на първия срещнат – предупреждават психолозите. Ако се появи възможността и сте привлечени към някой подходящ обаче, не изпускайте шанса си, дори ако евентуалната връзка приключи след няколко срещи. Това време ще се окаже полезно за психическото ви състояние и ще ви даде отсрочка да преодолеете старата любов. Нерядко се случва и в такъв момент птичето да кацне на рамото ви и да намери "вашия" човек.

Какъвто и да е изходът от новосъздадената ситуация, самочувствието ви на желан и привлекателен субект няма да пострада. Напротив, така ще се убедите, че и други мъже, или жени, имат интерес към вас и може да стъпите на "пазара" за нови партньорства със самоувереност. Това от своя страна може да привлече към вас все по-добри и по-удачни възможности за пълноценна връзка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти