Всеки пети мъж не желае да прави секс

Сега ти си центърът на внимание
Снимка: Thinkstock

Един на всеки петима мъже няма желание за интимност три месеца след като се роди неговото дете, показва ново американско проучване.

Всички се фокусират върху жените, но правенето на любов за първи път след раждането може да бъде също толкова притеснително и за мъжете. Най-честата причина е, че те са уморени или се чувстват изолирани, тъй като грижите за бебето в първите месеци падат основно върху плещите на майките.

Всеки трети млад баща се страхува да поднови сексуалния си живот след бременността на неговата партньорка поне през първите шест седмици, а някои се въздържат от секс и 12 седмици.

Сред посочените причини за това представителите на силния пол отбелязват загрижеността към физическото състояние на половинките си. Също така след раждането времето, което двамата партньори имат, за да си обърнат внимание - е доста ограничено.

В изследването, проведено от учени на университета в Мичиган, са взели участие 114 двойки на възраст между 19 и 54 години, които са станали родители за първи път.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти