Връзките зависят от детството ни

„Това как ще се развиват връзките ни и нашето отношение към партньора зависи от детството ни .”, каза Милена Родригес в  рубриката „Мъжът и жената – ефективно” на радио предаването "Ива от сутрин до обед" по темата кога разбираме, че взаимоотношенията с даден човек са се изчерпали напълно.

Всичко зависи от детските ни преживявания. Когато сме малки се учим как да обичаме и какво всъщност е любов и, разбира се, всичко зависи от родителите ни. Ако не са ни обръщали достатъчно внимание или сме се чувствали на заден план, тогава ние израстваме като човек, който предпочита да бъде сам и се успокоява със самотата.

От друга страна, ако едно дете е прекалено обожавано и поставяно в центъра на вниманието след време, когато бъде във връзка и партньорът намери някакво свое занимание, то този човек се отегчава и се отказва от връзката.

Ще усети, че не се чувства толкова важен и заместен едва ли не от нещо друго, което привлича вниманието на половинката му.”, обясни ни Милена.

„Всичко това може да се третира чрез терапия, но понякога тя няма как да излекува нещо, което е дълбоко в нас и е оформило характера ни.

Но е важно да разберем, че ако в даден момент човека до нас ни е омръзнал и сме се отегчили това не означава задължително, че връзката се е изчерпила.

Понякога това е просто период, момент, в който ние се намираме и той ще отмине.”, каза Милена Родригес.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти