В мъжкото тяло най-много харесваме...

В мъжкото тяло най-много харесваме...
Снимка: Thinkstock

Швейцарски учени установиха какво привлича най-много вниманието на дамите в мъжкото тяло - оказва се, че това е коремната област, пише в. "Дейли мейл".

Изследването е проведено от екип на Университетските болници в Женева.

Учените накарали участниците в експериментите да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми от мъжки и женски пол и да дадат оценка за сексуална атрактивност на представителите на противоположния пол.

Жените се вглеждали предимно в коремната област на мачовците, и то повече, отколкото в гръдния им кош и в гениталната област. Участниците в тестовете от мъжки пол се вторачвали в гръдната област на снимките на дамите по бански.

И пренебрегвали областта на корема и гениталиите.

Учените стигнали до извода, че за да привлекат представителките на нежния пол, мачовците не трябва да тренират толкова бицепсите и гръдните си мускули, а да наблягат на плочките на корема.

По време на експериментите е използвана съвременна технология за проследяване на погледа, за да се установи къде точно и за колко време се фиксира вниманието при разглеждането на снимките.

Погледите на участниците и от двата пола се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето на показаните фотографии.

Мъжете се заглеждали по-често в гениталната област на снимките в сравнение с дамите.

Предишни проучвания установиха, че коремната област на мъжа е силен индикатор за нивата на тестостерон в индивида.

Големите количества коремни тлъстини говорят за ниски концентрации на този хормон, което подсказва и за намалено сексуално желание.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент