В леглото с изкуствен интелект

В леглото с изкуствен интелект
Снимка: Thinkstock

Хората се възбуждат и когато докосват роботи на чувствителни места.

Това показва проучване на Университета в Станфорд, според което човешките същества усещат възбуда при докосване на хуманоидни роботи по деликатни места като очите и седалището, пише британският в. „Индипендънт“.

Участниците в проучването са били помолени да проведат урок по анатомия, като докосват или показват определени телесни части на хуманоиден робот.

През това време учените са измервали телесната реакция на тялото на участниците. Те са установили, че нивата на физическа възбуда се увеличават, когато докосват интимните части на роботското тяло.

Според авторите на изследването, ако хората мислят за роботите като за уред, които могат да бъдат докосвани навсякъде, то за тях не би трябвало да има разлика в реакцията на тялото при допир на ръка или седалище например.

Според новото проучване обаче хората възприемат роботите по начин, сходен с този, по който възприемат хората. Това би могло да се отрази на начина, по който хората създават роботи и живеят с тях.

„Нашата работа показва, че роботите са нова медийна форма, която има особена сила. Това показва, че хората реагират на роботите по социален и примитивен начин“, посочва Джами Ли, един от тримата автори на проучването.

През последните години все повече нараснаха опитите за развитието на роботи, които да бъдат докосвани.

Експерименти са проведени с роботи, които да служат като компания на възрастни хора, да бъдат използвани по време на медицински процедури или дори за интимен контакт.

Прочетете още:

Сексът, от който се страхуват жените

Най-доброто от секса

4-те секс закона, които жените признават в леглото

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти