Става горещо: защо сексът е по-интензивен през лятото?

лято секс двойка
Снимка: Pexels

По всяка вероятност лятото е горещо, дори под завивките! Защо през летния сезон изпитваме толкова много тръпка? Разберете защо сексът е по-интензивен през лятото!

Летни дрехи

Колкото и просто да звучи, либидото се увеличава с появата на по-леки дрехи. И жените, и мъжете обикновено се радват да видят партньора си в по-леко облекло, което показва тялото му. Изваждаме летния си гардероб, любимите си и често цветни дрехи и се чувстваме много по-секси и привлекателни! Това е промяна в сравнение с меките дрехи и тежките пуловери, които ни предпазваха от студа. А когато се чувстваме по-уверени, това се отразява на нашата привлекателност и на собственото ни сексуално желание.

лято секс двойка
Снимка: Unsplash

Слънцето - естествен афродизиак

Светлината има пряка връзка с настроението ни. Слънцето е по-присъстващо и можем да го гледаме много по-дълго. Тази светлина кара мозъка ни да произвежда повече серотонин - невротрансмитер, който регулира настроението. Колкото по-високо е нивото на серотонин, толкова по-добре и по-позитивно се чувстваме! Този прилив на енергия повишава самочувствието ни и премахва сезонната депресия, която сме изпитвали през зимата. Всички тези промени в мозъка ни помагат да си възвърнем либидото, което твърде често липсва през студения сезон. Определено е естествен афродизиак!

Позитивите на безделието

Почивните и по-дългите дни са синоним на релаксация и почивка. Тези моменти, които си подаряваме, ни помагат да държим настрана враг номер едно на либидото - стреса! Цялото напрежение, което изпитваме през зимния сезон, изчезва, когато станем по-мързеливи, а това допринася за повишаване на сексуалното ни желание. Не забравяйте да подремнете! Ползите от него са многобройни, но ако го правите в дует, несъмнено ще увеличите положителните му ефекти върху либидото си!

Повече социални дейности

лято секс двойка
Снимка: Unsplash

Лятото носи нови дейности и нови места за изследване. Излизаме от рутината си и се впускаме в нещо ново. Чувстваме се по-комфортно да опитваме нови неща (сексуални или не!). Тъй като рутината може да има отрицателно въздействие върху живота на двойката и либидото като цяло, излизането от зоната на комфорт и ежедневната рутина може да бъде само от полза! Ако сте свободни, това е и времето, когато излизате повече, на фестивали, барове, паркове и т.н., и така увеличавате шансовете си да се влюбите от пръв поглед и да срещнете следващата си тръпка.
Насладете се на летния ентусиазъм!

Разбира се, горещата вълна може да потуши либидото ни... Кой иска да бъде кожа в кожа с някого, когато е влажно и 40 градуса? Стискаме палци да има климатик в близост 24/7.

Независимо дали е много наситено или по-умерено, прекарайте хубаво лято!

10 места, където да правите секс, освен в леглото

лято секс двойка
Снимка: Pexels

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти