Склонността към изневяра се предава по наследство

Склонността към изневяра се предава по наследство
Снимка: Thinkstock

Проучване на американски специалисти показва, че изневярата може да е наследствена, пише сп. "Journal of Family Issues".

Авторите му от Тексаския технологичен университет са установили, че склонността на хората да изневеряват е обусловена от подобно поведение на родителите им.

"Индивидите, чиито родители са били неверни, са двойно по-склонни да изневеряват, отколкото хората, чиито родители не са допускали изневяра", пишат авторите на изследването.

Специалистите обясняват, че начинът, както вербален, така и невербален, по който родителите представят изневярата, влияе върху представите за нея, които си създават потомците им.

"Родителите могат да се опитат да оправдаят поведението си или да представят изневярата като по-приемлива, което оказва влияние върху бъдещите представи и поведението на децата.

Родителите са тези, които учат потомците си кое е приемливо и кое носи награда в романтичните отношения.

От тази гледна точка родителското поведение може да окаже неволни последствия върху това на децата им", обяснява ръководителят на изследването д-р Дейна Уайзър.

Когато пораснат и започнат да създават собствени романтични връзки, децата "вкарват" в действие възприетото от родителите.

Специалистите поясняват, че въпреки всичко не е задължително децата на "кръшкачите" също да изневеряват, тъй като е възможно потомците да разбият "порочния" цикъл и да не допускат същите грешки като родителите си.

Прочетете още:

Виновен в овча кожа

Забавни факти за изневярата

Из фантазиите на мъжа ми

Защо е по-добре да простим изневяра?

Любовницата или съпругата

Хронология на женската изневяра

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти