Сексът след 30 е най-добър

Сексът след 30 е най-добър
Снимка: Thinkstock

На никой, който е в края на 20-те си години, не му се иска да стане на 30.

Това сякаш е границата между младостта и старостта (все едно 30-годишните са стари!), между забавлението и отговорностите, между секса и „безсексието“.

Това обаче, за щастие, е просто една заблуда.

Общото мнение на всички над 30 години е, че животът като цяло става по-добър, а сексът в чаастнот е направо сензационен.

„На тази възраст вече всеки знае вкусовете си, натрупал е умения и не му остава нищо друго, освен да се наслаждава на интимността“, обяснява секс гуруто Трейси Кокс в своя книга.

След 30 експериментите в леглото, а и извън него, стават по-смели.

„Противно на схващанията, че тийнейджърите правят най-много секс на открито, 30+ не им отстъпват, само че те рискуват по-малко“, разказва Трейси.

Не е необичайно двойка над 30 да прави секс на плажа или на по-скрита пейка в парка.

„Те просто са уверени в себе си и се забавляват истински“, смята специалистката.

Другата голяма заблуда за секса след 30 е, че след раждането усещането на жената се променя, намалява и че има ли деца, няма секс.

Тялото се възстановява напълно до 6 месеца след раждането, а чувствителността категорично се запазва, дори се увеличава.

„Сексът е много повече в главата, така че една уверена в себе си и реализирала се като майка жена прави много по-добър секс от млада жена, за която тези емоции тепърва предстоят“, казва Трейси.

Дори има статистически данни по темата, които сочат, че 90% от раждалите жени изпитват оргазъм всеки път при едва 23% при жените без деца.

И за да стане всичко съвсем пикантно, след 30 хората са по-смели да сбъднат и по-дръзките си фантазии, свързани с връзване, подчиняване и всичко, описано в „50 нюанса сиво“.

Не ни остава нищо друго, освен да възкликнем „Да живеят 30-те!“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти