Размяна на паролите – израз на доверие или бомба със закъснител?

Развален телефон
Снимка: Thinkstock

Ако някога сте се чудили кога е подходящият момент да предложите на партньора си да размените паролите на телефоните си, спокойно – не сте единствените с тази дилема. Телефонът често е най-ценното ни притежание, в което се побира целият ни живот: вътре са всички разговори, контакти от обкръжението ни, снимки и видеа, затова е логично изборът дали да позволим на друг човек да види всичко това да е труден.

Размяната на паролите е голяма стъпка за някои двойки, която казва „Имам ти достатъчно доверие, за да знам, че няма да четеш съобщенията ми, дори да имаш достъп до телефона ми“ или „Няма какво да крия от теб“. В някои връзки партньорите са толкова отдадени един на друг, че нямат никакви тайни помежду си, затова подобен акт на доверие често настъпва по-рано отколкото при други.

Решението за споделяне на подобна информация е нещо, което трябва да обмислите да направите заедно, след като сте малко по-утвърдени като двойка. „Този вид разговор трябва да бъде част от един по-голям разговор за разликата между прозрачност на отношенията и лично пространство“, казва експертът по запознанства и връзки Анита А. Члипала пред “Elite Daily“. Затова преди да правите прибързани решения, първо поговорете и разберете как половинката ви се чувства относно личното си пространство и доверието като цяло.

Други ще попитат: „Защо трябва да си разменяме паролите, щом си имаме доверие?“ Други партньори в живота приемат именно обратното действие като знак на пълно доверие – щом нямате никакви съмнения към половинката си, желанието да имате достъп до телефона на другия става излишно. Не на последно място трябва да уважавате личното пространство на партньора си – всеки има право на изява като отделна личност, а не само като част от двойката. Затова понякога подобни въпроси могат да не създадат спокойна атмосфера, а напротив – да предизвикат излишно напрежение, безпричинна ревност и поводи за спречквания.

двойка връзка спор извинение
Снимка: iStock

Споделянето на паролите не е за всеки, така че трябва да знаете каква е мотивацията, която се крие зад това желание. Важното е да знаете, че всяка двойка е различна и не важи универсално правило, което да приложите във връзката си, така че се доверете на интуицията си и направете всичко възможно да запазите доверието помежду си.

двойка любов
Снимка: Istock

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти