Работещите жени и техните страхове

Пак ще си тръгна последна от офиса
Снимка: Thinkstock

Една на всеки три жени не носи годежния си пръстен на работното място, показва ново европейско изследване.

Причината за това е, че над 30% от представителките на нежния пол смятат, че халката ще накара началниците им по-лесно да ги уволнят, защото след сватбата много жени предпочитат да се отдадат на семейните, а не на професионалните ангажименти.

По същата причина над 25% от анкетираните жени не носели годежния си пръстен и на интервю за работа, за да имат по-голям шанс да получат желаната позиция.

Немалък процент от дамите пък споделили, че не носят годежния си пръстен или сватбена халка от страх да не я изгубят, а други се оплакват, че постоянно трябва да я свалят при къпане и домакинска работа и затова предпочитат изобщо да не я слагат.

За редица работодатели скоро сгодените или омъжени дами не са желани за наемане, защото голям процент от тях забременяват и малко след като са назначени на дадена позиция излизат в дълъг отпуск по майчинство.

Над 35% от запитаните обяснили, че не искат да носят халка или годежен пръстен, защото това може да ги лиши от възлагане на по-сериозни професионални отговорности от техните работодатели.

Около 10% от запитаните 1800 жени биха свалили халката си, ако са на заведение или ресторант с колеги, за да могат по-лесно да се социализират или да флиртуват, правейки се на "необвързани".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти