Прекрасен ден за сватба!

Прекрасен ден за сватба!
Снимка: Thinkstock

Днес би бил един обикновен ден, ако датата не беше 12.12.2012 г.

Тази сряда се очаква навсякъде по света, включително и България, да има истинска бум от сватби!

Според последователите на фън шуй днешният ден се смята за символ на любовта и носи истински късмет.

У нас само в Ямбол, Шумен, Плевен и Русе ще се състоят близо 50 сватби. В столицата официално се съобщава за близо 60 двойки, които ще сключат граждански брак. В Хонконг ще има 696 сватби, а в Сингапур 540. 

Ренбе Лун – ръководител на фирма за организиране на сватбени тържества, споделя, че подобни дати като 10.10.2010 и 11.11.2011 са изключително популярни и предпочитани от двойките за сключване на брак.

Ентусиазмът все пак е далеч по-малък в сравнение с този в предишни години - в Хонконг 1002 двойки сключиха брак на датата 11.11.11, която е символ на вечната любов, а 859 двойки – на датата 10.10.10, която символизира съвършенството.

Според последователя на фън шуй Сами О, датата 12/12/12 е ден, който просто носи късмет.

18 и 31 декември обаче са свързани с по-добри предзнаменования, увери той.

Все пак много двойки се готвят да минат под венчило на 12 декември, т.е. преди 21 декември - дата, която съответства на края на една ера в календара на маите и е свързвана от някои с края на света.

Всъщност, редица учени са на мнение, че краят на един цикъл в календара на маите настъпва два дни по-късно, на 23 декември.

Някои младоженци, като Мин Пао, споделят, че искат да минат под венчилото преди края на света и това е допълнителният им мотив за избор на днешната дата.

А вие, дами, бихте ли избрали дата за сключване брак единствено водени от съчетанието на цифри и предзнаменованията на нумерологията?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти