Последно – кой плаща сметката, тя или той?

Последно – кой плаща сметката, тя или той?
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Кой трябва да плати сметката – мъжът или жената?

Това звучи като вечния въпрос, по-дискутиран от този за кое е било първо – кокошката и яйцето, и по-драматичен от хамлетовския „Да бъдеш или да не бъдеш?!“.

Оказва се, че откакто съществуват срещи между мъже и жени, та чак до наши дни няма точен отговор кой трябва да плати сметката.

Сякаш по задължение се очаква това да е мъжът, защото той се води по-силния пол, защото трябва да се покаже като кавалер и джентълмен и т.н. Но има и не малко дами, които биха сметнали за обидно това господинът да им плати вечерята.

Понякога това кара жената да се чувства задължена на мъжа, но разбира се, не може да се игнорира и факта, че има не малък брой представителки на „нежния“ пол, за който основа причина да излязат с някого някъде е именно това, че той ще им плати консумацията.

Когато се говори по толкова деликатен въпрос като „Кой плаща“, може да се чуят всякакви истории и мнения, много от които биха скандализирали, разсмели или пък отчаяли някого.

Има теория, че инициаторът на срещата плаща, както когато поканиш гости у дома не очакваш да ти платят вечерята, с която си ги гостил.

Една от нашите авторки Михаела Петрова, има статия, която гласи, че мъжът плаща сметката, а жената инвестира във връзката.

Тодор Капитанов, отново автор на Edna.bg, от своя страна смело заявява, че жените трябва да платят цялата сметка на първа среща.

Филип – един от влогърите на 7talents дава също своето мнение, което засяга разплащателните отношения при тийнеджърите, а друг влогър на Vbox7.com пък представя женската гледна точка по темата. Ето и техните видеа:

Какво е вашето мнение, кой трябва да плаща сметките и защо или това са отживелици?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти