Новият начин за раздяла

Новият начин за раздяла
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Една раздяла никога не може да е лесна, нито за този, който е оставен, нито за инициатора.

Всичко е съпроводено със силни емоции, често сълзи и тежки думи.

Благодарение на модерните технологии обаче се забелязва тенденцията раздялата да се случва далеч по-безболезнено (поне за едната страна), а именно – чрез текстово съобщение.

Според проучване, цитирано от Dailymail, все по-голям брой хора предпочитат да се разделят с партньора си чрез смс, съобщение в социалната мрежа или електронно писмо.

Тежкият разговор очи в очи се избягва по всякакъв начин и се замества от кратко съобщение, пратено по мобилния телефон.

Така инициаторът на раздялата се опитва да избегне излишни обяснения и драми, но пък може да обиди много повече другия затова, че няма кураж лично да каже защо слага край на връзката им.

Според почитателите на раздялата чрез съобщение обаче този метод намалява неудобството и притеснението и прави раздялата по-бърза и лесна.

Според цитираната статистика за миналата година най-голям процент от разделите са се случили чрез смс, след тях идват социалните медии. Телефонно обаждане или имейл са сред най-малко предпочитаните практики.

Това, разбира се, не значи, че раздели лице в лице не се случват, но определено навлизането все по-дълбоко в дигиталния свят ги прави по-слабо предпочитани.

Колкото и да е по-лесно да се разделиш с някого то разстояние и да си спестиш драматичния разговор, ако наистина си обичал и още уважаваш този човек ще имаш достойнството да се разделиш с него очи в очи.

От друга страна според различни анкети социалните мрежи и мобилните телефони улесняват разкриването на изневяра, а към мобилния телефон се посяга често, когато единият от бившите партньори е злоупотребил с алкохол.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти