Незабележимите врагове, които съсипват връзката ви

g
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Типична семейна сцена: Спорът избухва, само защото някой не е заявил ясно от какво има нужда. Рано или късно се чува неизбежната реплика „Аз не чета мисли“.

Накрая, сред крясъците, се разбира кой какво точно е искал да каже, какво е очаквал от другия и мирът отново е възстановен.

Такива спорове обаче показват, че в двойката съществува напрежение, което не само води до периодични спорове, но рано или късно може да разруши цялата връзка.

Заради какво? Заради едно неизказано на глас желание или молба.

Освен това прословуто женско упорство да се изпробва способността на мъжа да чете мисли, има още 6 незабележими врагове на връзката, от които спокойно можете да се отървете, стига да ги идентифицирате и обезвредите навреме.

Наказание с мълчание

Да ти има нещо и да си мълчиш, за да видиш кога „той“ ще те забележи, е напълно излишно. Това само задълбочава проблема.

Мълчащият нагнетява напрежението в себе си, другия нищо не подозира докато не му се изсипе Големият гняв.

g
Снимка: Thinkstock

Резултатът е двама сърдити и отдалечени един от друг.

Не гледате семейни комедии

Комедиен сериал, в който главните герои са семейство, се оказва, че има благотворен ефект върху всяка връзка.

Хуморът и иронията, с които се подхожда към типичните семейни ситуации на екрана могат да ви помогнат да откриете себе си и да се посмеете.

g
Снимка: Thinkstock

Не заспивате прегърнати

Изследванията показват, че двойките, които спят по-близо един до друг, са с по-малък шанс за развод от тези, които спят в двата края на леглото.

Все пак, ако физически не ви е удобно да спите вплетени един в друг или пък единият хърка, не се насилвайте. Здравият сън е по-важен от това да заспите прегърнати.

g
Снимка: Thinkstock

Никакви телефони на масата за вечеря

Дори да сте си наложили да не гледате телефона постоянно докато вечеряте, самото му присъствие на масата вече поставя трети помежду ви.

Оставете телефоните в коридора, спрете телевизора и вечеряйте заедно. Дори да е в пълно мълчание, дори да не си говорите нищо, бъдете заедно, само двамата (или семейно, ако вече имате деца), без да се разсейвате с други неща.

g
Снимка: Thinkstock

Не обсъждайте важни въпроси по мейл

Непрестанната комуникация ни изкушава да говорим с половинките си по цял ден.

Чатенето, размяната на мейли или говоренето по телефона поддържа впечатлението за близост, но може да е допълнителен източник на нерви, особено ако решите да решавате важни въпроси.

b
Снимка: Thinkstock

Когато човек е в работна обстановка, върши задача или е в среща, не може да превключи на секундата и даде адекватен отговор на въпроса „ще слагаме ли тапети в хола“.

Оставете семейните разговори за вечерта. Така ще има за какво да говорите докато вечеряте, вместо да се изприказвали всичко през деня.

b
Снимка: Thinkstock

Но обяснения в любов може да си пращате спокойно. Те със сигурност ще затвърдят връзката ви, а може да ви подготви и за една истински страстна вечер... 

b
Снимка: Thinkstock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти