Наръчник по пълноценно общуване с мъжете

Наръчник по пълноценно общуване с мъжете
Снимка: Thinkstock

Независимо от колко време сте с партньора си, е нормално във връзката ви да има сътресения.

Едва ли на този свят съществува двойка, в която цари ненарушаван от спорове мир. Когато има чувства между двама души, те са и прекрасни, и… не чак толкова.

Ако все пак искате да заздравите връзката си, трябва да запомните нещо много важно: “Лошата комуникация е най-сериозната причина за провала на взаимоотношенията между мъжете и жените.”

Тези думи са на експерта по успешни връзки Кристиян Коен, който в книгата си “Единствена за Него” събира изключително полезни съвети, предназначени за жени.

Вероятно все в някой от аспектите на връзката ви има дреболия, която бихте искали да стои по различен начин. За успеха на подобно начинание са нужни двама, но в определени (е, добре де - почти всички!) случаи може да е доста трудно да поговорите с любимия си за нещата, които се случват между вас.

Как да подходите, ако искате да промените нещо във връзката си?

По този въпрос Кристиян Коен пише следното в своеобразния си пътеводител в света на взаимоотношенията между двата пола:

“Като за начало трябва да промените начина, по който ВИЕ комуникирате. (Съжалявам, но повечето големи важни неща в живота ви ще се случат, само ако вие решите да ги предизвикате.)

1. ВИНАГИ се фокусирайте върху това как ДРУГИЯТ вижда ситуацията.

2. НИКОГА не приемайте своята гледна точка за по-важна от това да изслушате партньора си.”

За да не карате своя избраник да се чувства притиснат, когато възнамерявате да водите сериозен разговор с него, започнете с нещо положително. Кажете му колко ви е приятно да сте заедно и му припомнете някои от хубавите моменти, които сте имали.

Целта на заниманието е да предразположите мъжа към споделяне. Ако започнете “с рогата напред”, почти със сигурност ще стигнете до разгорещен спор, изпълнен с безпочвени обвинения...

След като усетите, че той е спокоен и се чувства комфортно, продължете да говорите за нещата, които искате да се случват между вас, но все още не се. Обяснете му защо ги смятате за приятни. И важни!

В никакъв случай обаче не му поставяйте ултиматуми, както правят повечето жени. Опитите за промяна и убеждаването под каквато и да е форма също нямат място тук.

В третия етап от разговора заемете позицията на слушател. Вашият възлюбен със сигурност има какво да ви каже в отговор на изреченото от вас.

“Слушайте без да упорствате. Мъжете усещат това и стават по-загрижени, по-внимателни и по-възприемчиви към ВАШИТЕ желания. А най-хубавото е, че започват да говорят по-открито за своите мисли и желания.”, съветва Кристиян Коен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти