Намерете себе си, за да ви намери любовта

Намерете себе си, за да ви намери любовта
Снимка: Thinkstock

Юлиан Костов

Юлиан Костов е млад българин, който гради кариера като актьор на Острова.

Веднъж вече ви писахме за него и предстоящото му участие във филма „Бен Хур“ заедно с Морган Фрийман, освен това ви го представихме чрез интервю, което можете да си припомните ТУК.

Юлиан обаче далеч не се занимава само с актьорство. Той е републикански шампион по плуване, изучавал е бизнес мениджмънт в Холандия, а в последствие се установява в Лондон, където развива актьорска и продуцентска кариера. Освен всичко това Юлиан, обича и да пише. В доказателство на това ви представяме първата му статия, специално написана за читателите на Edna.bg!

Знаете ли, наскоро си мислех наистина ли е толкова трудно да намерим някой специален? Никога не съм го смятал за толкова трудно, колкото всички го изкарват.

Съветите, които винаги чуваме и даваме по този въпрос, са: „Не го/я търси, той/тя ще те намери“ и „Тези неща не се насилват, те сами стават, ти си гледай живота“... Аз обичам народните мъдрости и тези двете са наистина верни, но тук искам да сложа едно голямо „но“!

Да, тя или той ще Ви намери, НО...

Само ако вие сте настроени на същата тази вълна. Какво имам предвид: най-голямата грешка, която хората правим, е да искаме нещо, за което всъщност не сме готови. И под „не сме готови“ имам предвид, че не го искаме истински или поради правилните причини.

Много често дори не осъзнаваме, че не сме готови за сериозно обвързване с "правилния човек" и затова привличаме "неправилните" такива и започваме да се самозалъгваме, да се вкопчваме в тях и да ги променяме, да се влюбваме в образи, а не в самите хора. След което изпадаме в съжаление и гняв – „Аз дадох всичко, а пък те...“.

Няма как да е различно, когато любовта ни не е автентична и се обвързваме, просто защото искаме да сме „обвързани“ по една или друга причина. Този патос се повтаря спираловидно и се утвърждава през годините, като наш основен модел на поведение.

Ако се фокусираме върху липсата, няма да намерим с какво да я запълним. Законът на Привличането не работи, когато желанията ни изхождат от липсата на нещо. В случая- липса на любов, сигурност, уважение и/или насока.

Желанието ни за промяна в интимен план трябва да дойде от желанието да надраснем ценностната си система. Трябва да достигнем ниво на емоционална зрялост, което да отвори пътя ни към автентичното желание да създаваме дълготрайни и смислени отношения, базирани на стабилна основа - морален компас, области на взаимни интереси, чувство за хумор, амбиция за развитие, визия за бъдещето.

Намерете себе си, за да ви намери любовта. Това ще рефлектира във всеки аспект на живота ни – семейство, работа, приятели. Почнем ли да обичаме себе си и да бъдем щастливи от това, което сме и всичко, което имаме (а то никога не е малко, колкото и да сме тъжни и черногледи!), тогава става магията и този специален човек, който сме чакали 10 години, се появява.

Не им е било трудно да ни намерят, просто са ни чакали ние да се открием.

Весели Празници! Обичайте себе си повече! smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти