Най-сексуално активната ни година е...

Жените достигат сексуалния си пик по-рано от мъжете, показват резултатите от проучване, обхванало 14,000 души. 

Близо половината от дамите са споделили, че либидото им е било най-високо между 18 и 24 години. Една четвърт от участничките в допитването са посочили, че сексуалният им пик е бил между 18 и 20 години. 

Много по-малко мъже - 34 процента, са били с най-високо либидо в същата възрастова граница, докато едва 14 процента са достигнали сексуалния си пик на възраст между 18 и 20 години. 

Снимка: Thinkstock

Резултатите от настоящото проучване противоречат на широко разпространеното схващане, че на представителките на нежния пол им е необходимо повече време, отколкото на мъжете, за да достигнат сексуален пик.

Досега се смяташе, че жените имат най-голямо желание за секс след като прехвърлят 30-те. 

Мъжкото либидо остава високо и след 30-годишна възраст. Една четвърт от представителите на силния пол срещу едва 17 процента от жените са споделили, че са достигнали сексуалния си пик през четвъртото десетилетие от живота. 

14-те най-добри секс съвета на всички времена

Проучването е установило още, че несходството в сексуалните мераци е причинило проблеми във връзките на 48 процента от жените и 41 процента от мъжете. 

Допитването показва също, че наличието на партньор е по-сериозен стимул за женското либидо, отколкото за мъжкото. Близо половината от дамите са признали, че желанието им за секс е по-силно, когато имат връзка, в сравнение с 36 процента от мъжете. 

секс двойка
Снимка: Thinkstock

По-голям процент жени, отколкото представители на силния пол - 61 на сто срещу 56 на сто, търсят партньори със сходни сексуални "настройки". 

Проучването разкрива също, че повишеното желание за секс не означава непременно по-добър любовник или любовница. На това мнение са около 35 процента от жените и 38 процента от мъжете.

10 места, където да правите секс, освен в леглото

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти