Мъжката пресметливост срещу женската практичност

Мъжката пресметливост срещу женската практичност
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Решихме да ви припомним един наръчник, който Тодор Капитанов написа за всички нас преди време.

Защото все още едни от споровете, които имаме с половинките си е, че те не ни разбират. 

А реално не е така. Просто ние мислим различно и в това няма нищо лошо. 

Вижте какво има да каже Тодор Капитанов за мъжката пресметливост и женската практичност:

Жените са непредсказуеми. Техните действия и решения често поставят мъжете в тотално объркване.

Причината за объркването е, че господата не могат по никакъв начин да си обяснят на каква логика почиват всички тези начинания. В тях не откриват рационалност, далновидност, най-малко пък пресметливост.

Преди да обвините мъжете, че не ви разбират, помислите дали вие виждате в техните действия бързи резултати, икономичност и практичност.

Отговорът е ”не“, нали?

Не е новост за вас, че двата пола имат различни приоритети в мисленото си при взимането на решения. Това мислене обаче рядко бива разбрано от другата страна. Всъщност в това няма нищо лошо, защото по този начин се допълваме. Как иначе ще разберем коя е нашата половинка?

Предлагам ви няколко забавни примера за противопоставяне на мъжката пресметливост и женската практичност. Вие обаче ще прецените кое от качествата е по-важно при съжителство на двойките:

* Жените не могат да си обяснят какво толкова интересно има в играта на табла. Поради тази причина, когато мъжът покани жена си да хвърли някой зар с него, тя обикновено се съгласява и наистина хвърля заровете... в боклука.

* Когато нещата са “надолу с главата“, за жената това означава, че е настанала пълна бъркотия, но мъжете използват този израз в моментите, когато загубят ерекция. Бъдете деликатни с използването на тази метафора.

* Сватбата е най-щастливият ден в живота на жените, защото само тогава знаят какво ще облекат за деня. За мъжете този ден също е от щастливите. Кога иначе ще може да се напият на обяд и всички да им се радват, без да ги корят?

* Модерният съпруг казва на жена си, че един истински мъж трябва поне веднъж в седмицата да не спи в дома си. Модерната съпруга пък се съгласява с казаното, като го допълва, че когато той спи някъде другаде, ще освободи място, където друг модерен мъж да прекара нощта.

* Ако мъжът в семейството си хване любовница, това е равнозначно на сериозни допълнителни разходи за семейния бюджет. Виж, ако жената си намери любовник, това вече е коренно различна работа. Искаме еманципация!

* Жените си уголемяват циците и устните, защото мъжете се впечатляват от външната красота. Жените, като по- задълбочени същества, се впечатляват от вътрешната красота и затова мъжете си уголемяват черния дроб и си разширяват стомасите. Всеки придава някакъв обем на тялото си да е готин, а никой не счита закръглените за секси.

* На първа среща винаги е вълнуващо. Притеснението дали ще се харесаме на другия винаги смущава подготовката ни за нея. В тази стресова обстановка жените хладнокръвно подбират предварително подготвените дрехи за подобен случай и винаги се издокарват страхотно. Практиката сочи, че в подобни ситуации и мъжете имат своите хитрини за запазване на самообладание и постигане на великолепен външен вид. Когато въпросните се появят на първа среща кьоркютук пияни, винаги получават комплимента: “Виж се само как хубаво си се издокарал!”.

* "Трябва да поговорим за нашето бъдеще"- настояват дамите пред мъжа дo себе си. Той пък се съгласява и започва да говори за телепортация, виртуализация и високотехнологични научни постижения. И точно когато въображението му заработи енергично, бива прекъснат с разяснение за какво всъщност е трябвало да говори. Извод: Мъжете мислят глобално, а жените само за себе си.

* Въпросът, който всеки мъж задава на жена си: “Защо жените се възмущaвaт, когaто мъжете им се нaпрaвят нa "китки"? Нaли уж всички дами хaресвaт цветя?“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти