Може да сте по-щастливи, ако нямате брак

Може да сте по-щастливи, ако нямате брак
Снимка: netinfo

Чудите се дали да заживеете с вашия любим заедно, но сте притеснени от това, че почти всичките ви семейни познати се оплакват, че след сватбата всичко се променя?

Не ги слушайте!

Първо - всеки човек е различен от другия, съответно и вие с вашия партньор не сте еднакви с останалите двойки. Основно от вас зависи да успеете да изградите разбирателство и хармония по между си.

И второ - ново проучване доказва, че влюбените, които живеят заедно са по-щастливи, отколкото тези, които имат брак.

Изследването е проведено сред 2737 души, 896 от които са били женени или са живеели заедно със своя партньор от поне шест години. Оказва се, че известно време след брака и общото съжителство двойките се радват на голямо щастие. След няколко години обаче идват разликите.

Женените показват по-добро здравословно състояние, докато тези, които само живеят под един покрив без брак се оказват много по-щастливи и показват по-високо самоуважение.

Учените обясняват това с психологическия ефект, че когато няма сключен брак двойките си мислят, че не споделят част от задълженията, които идват с подписа в гражданското, а се радват на повече гъвкавост в отношенията.

Професор Кели Мюсик от университета Коронел, обяснява, че бракът има и своите позитиви, но повечето влюбени го чувстват като прекалено обвързващ и задължаващ. Мусик подчертава съвременното мислене на обществото и лесното приемане на варианта да живеете и да имате деца без брак.

"Границите на брака са вече размити и се налага въпроса каква е разликата между него и останалите форми на обвързаност между двойките.", споделя професора.

До голяма степен "нещастията" в брака идват от това, че много често той е свързан с появата на деца, докато влюбените, които живеят само заедно в повечето случай все още нямат потомство.

Родителите знаят как децата променят всичко, сънят става малко, кавгите повече, степента на изнервеност у всеки от партньорите се повишава и тн.

"Нашето изследване показа, че на бракът в никакъв случай не трябва да бъде гледано като на уникална рецепта, която заздравява връзката и носи щастие. Други форми на романтични отношения също са възможен вариант, които двойките да предпочетат".

Все пак, венчавката не се изключва като възможност и много от двойките споделят, че нямат нищо против да се оженят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти