Моля, намерете ми съпруг

Моля, намерете ми съпруг
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

- Кога и как се запознахте с твоя съпруг?
- Как кога, разбира се, че на сватбата!

Не, това не е шега, а съвсем реален разговор от близкото бъдеще.

Е, поне за онези герои от новия телевизионен експеримент „Женени от пръв поглед“, които дори и след петте седмици „пробен брачен съюз“ ще продължат своето семейно приключение.

Първият път, когато чух за този нов телевизионен формат, бях озадачена. Бракът, който в своята същност е лична и интимна церемония между двойката влюбени и техните близки, става публично достояние.

И най-шокиращото – булката и младоженецът се срещат за първи път пред олтара!

Всичко изглежда толкова щуро, абсурдно, сякаш някой реди приказка от небивалици…

На втори прочит обаче „риалити поантата“ е ясна: група специалисти по връзките (сексолог, семеен терапевт, свещеник, професионални сватовници) впрягат всичките си знания, сили и опит, за да опознаят кандидат-съпругите и съпрузите и да изберат най-подходящата половинка за тях.

И тук вече нещата придобиват друг облик… Има ли въобще нещо нередно в това?

Мислим си, че сме толкова наясно със собствения си характер, че познаваме себе си до най-дребния детайл, а в същото време все упрекваме половинката до нас, че някак, като неправилното парченце пъзел, не пасва идеално на нашия безупречно бял като сватбена рокля установен набор от навици.

Истината е, че ние не познаваме себе си, така както другите ни познават. Имаме представа за това какво сме, коренно различна от онова, което виждат хората, общуващи ежедневно с нас.

И в това да се довериш на някой, който е помогнал на стотици, объркани във водовъртежа на връзките души, няма нищо лошо.

Напротив - така ще откриеш черти от характера си, които дори не си подозирал, че притежаваш. И още по-ценното – ще осъзнаеш, че някой прекрасен човек би могъл да се влюби в тях, и да ги обикне…

През последните 3 седмици, през които експериментът е телевизионен факт, непрестанно дискутирам с приятели и познати дали и аз, като смелите мъже и жени от екрана, бих оставила изцяло съдбата си в ръцете на експертите.

Ако трябва да бъда честна и откровена с вас – защо не?

Когато тялото ми се разболее, отивам на лекар и слушам съветите му, за да бъда излекувана. Когато любовният ми живот страда от „лошо здраве“, най-логичното нещо е да се доверя на психолог, който да изцери душевните ми рани, за да се наслаждавам пълноценно на връзката си.

А ако всичко това върви с бонус – потенциалният мъж на живота ми, какво друго бих могла да кажа освен:

Моля, намерете ми съпруг!

Всички епизоди и интересни видеа от телевизионния експеримент "Женени от пръв поглед" можете да гледате в официалния му профил във Vbox7:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти