Младоженски удоволствия

Младоженски удоволствия
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Сватбата е най-щастливият ден в живота на жените, защото само тогава знаят какво ще облекат за деня. Попитайте, която и да е своя позната, минала през процедурата по бракуване и ще разберете, че колкото и смешно да ви звучи това твърдение, два пъти по толкова то е вярно. Друг е въпросът, че това удоволствие си има своята цена, която се заплаща месеци, преди да бъде взето съответното решение за облеклото.

Прави впечатление, че когато се заговори за сватба, по естествен начин акцентът пада върху емоцията, желанията и очакванията на жената в двойката и разбира се, на нейните приятелки. В това няма нищо учудващо, имайки предвид, че всяко момиче мечтае и планира своя сватбен ден още от невръстните си години, а мъжът, когото е намерила за съпруг, е просто последната част от този пъзел. Факт.

Трябва обаче да знаете, че и мъжете имат своята малка неизказана радост от сватбения ден, с която достойно могат да се конкурират с жените в очакване на голямото събитие в живота им.  Става въпрос за възможността на мъжа да се напие още на обяд в сватбения ден и всички искрено да му се радват, без да го корят за това.  Кога иначе ще му се отдаде такава възможност?
Понеже след сватбения ден настъпва първата брачна нощ, считам, че е коректно да продължа в същия дух и обсъдя с вас какви са истинските мотиви и на двата пола за бленуването на това толкова предварително обсъждано събитие.

Тук обаче нещата се променят. Разговорите за първата брачна нощ, за разлика от тези за сватбата, акцентират изцяло върху мъжката емоция, желания и очаквания. Ако в подобни разговори се споменава жена, да знаете, че това е с цел ирония. Факт.
Вероятно си мислите, че очакванията и на двамата за тази нощ са за вълнуващ и незабравим секс. Грешите.

А, не дай си Боже, да мислите, че тепърва ще се разбира дали булката е девствена. Ако ви се върти подобна мисъл, значи прекалено много отдавате значение на традиции и обичаи, които вече са отживели времето си и е време да се "събудите".  Без значение какво са ви казвали или какво считате за редно да се извършва през първата брачна нощ, истината е една -  младоженецът я очаква с нетърпение, защото тогава брои дарените пари, а булката с още по-голямо нетърпение очаква въпросната вечер, защото тогава ще може най-сетне да си свали обувките, които я стягат още от сутринта.

Може би всичко казано сега по повод сватбения ден и първата брачна нощ е невярно и наистина нещата стоят така, както всъщност традициите повеляват. Без значение каква е истината, в крайна сметка не е важно какви очаквания имат младоженците за сватбения ден и първата брачна нощ, а какви са те за всички останали дни и нощи след тези празнични събития.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти