Малката интимна тайна, която допълва секса

Като мантра за вечна любов звучи заветното „отделяйте време за себе си“. И също като другите мантри помага, защото в това се крие тайната за хармонични отношения.

Само когато си в мир сам със себе си, можеш да приемеш и обикнеш друг човек, с всичките му недостатъци и особености.

Ако в самия теб има непълноти, ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат.

И ако си мислите, че горните изречения се отнасят само за емоционалната страна на връзката, но не и за сексуалната, заблудили сте се.

Отделянето на време за себе си и в интимен план (защо мастурбация звучи като медицинска диагноза) е изключително полезно за връзката като цяло.

Да познаваш собственото си тяло, какво му харесва и какво не, кои са "горещите" точки и кой е най-прекият път до оргазма, е особено важно, за да можеш после, когато вече сте двама, да раздаваш и да получаваш удоволствие. 

Прието е да се смята, че хората, които могат да разчитат на сигурен секс във всеки миг, нямат нужда и, по-лошото, не трябва да се самозадоволяват.

Това е дълбоко погрешно схващане, обясняват сексолозите и за съжаление е ставало причина за много раздели.

мастурбация
Снимка: iStock

Особено при мъжете, но и при жените, самозадоволяването не замества, а допълва секса в двойката.

В дни, в които не остава време за нормален обяд, да не говорим за пълноценен секс, една кратка среща със себе си ще намали драстично напрежението.

Това не е изневяра, това не е „избягване“ на партньора, а част от онова изключително лично пространство, което би трябвало да бъде неприкосновено, дори и когато сме намерили най-голямата си любов.

мастурбация
Снимка: iStock

Опознавайки себе си, най-вече в интимен план, отношенията с партньора, пак в интимен план, определено ще се подобрят.

Или ако трябва да повторим увода, „ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат“.

8 забавни секс истории, от които ще се изчервиш

Още за секса:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти