Любовта не трае три години

Любовта не трае три години
Снимка: Thinkstock

Любовта не трае три години. Тя не зависи от времето, за нея няма мерни единици.

С цялото ми уважение към Фредерик Бегбеде, любовта е вечна.

Друг е въпросът, на кого му е дадено да я опознае.

В днешно време се появиха много ментета на любовта. В стремежа си да бъдем опитомени от някого, затваряме широко очи и си играем на чувства. Това е разбираемо. Свободата често е егоистична и по това тя много си прилича с любовта. На пръв поглед и двете са общодостъпни, но само личната увереност, че ги притежаваме, създава в нас измамното усещане за щастие.

Любовта от пръв поглед е класика в жанра. Двама души се срещат в някое кафене, разменят си по усмивка и вече знаят, че са създадени един за друг. Трябва да се слагат паметни табели пред входа на тези кафенета.

Изгубената любов вероятно е начинът да продължиш да обичаш еднопосочно. Тя не се изчерпва. На нея ѝ отива скрин със стари снимки, запечатали усмивките и целувките на двама.

Невъзможната любов също е еднопосочна. При нея няма нито скрин, нито снимки. Но пък предполага невероятно въображение.

Удобната любов създава комфорт най-вече във физически смисъл. Хубава кола, модни дрехи и аксесоари, малко емоционална ленивост и мечта по любовта от пръв поглед.

Единствената любов може да започне онлайн, в кафенето или на парти в общи приятели. Независимо от повода, тя е категорична. Тя не познава скритите погледи встрани и желанието да бъдеш с друг.

В днешно време, изглежда има много видове любов, въпреки че тя или съществува, или не. Вероятно чувството ни за самосъхранение поражда заблуди, които помагат на чувствата да оцеляват. Но каквато и да е причината, любовта никога не трае само три години.

За любовта времето не съществува. За нея няма определение. Няма да я разпознаеш по официалната рокля. Тя просто се случва. Ментетата не ѝ отиват, не можеш да си я купиш от Женския пазар.

Любовта е вечна. Като нуждата да бъдем опитомявани.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти