Любовната игра

Докато страстта (не) ни раздели
Снимка: Thinkstock

Сексолози от различни държави са установили, че качественият секс включва най-малко 20-минутна любовна игра.

Данните са на ново изследване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС", от което става ясно, че повечето жени свързват хубавия сексуален контакт с по-дългата любовна прелюдия, докато мъжете гледат по-бързо да преминат към "същината" на нещата.

Болшинството от анкетираните са на мнение, че любовната игра не бива да трае по-малко от 20 минути, за да има ефект. Обикновено именно тя увеличава възбудата, а оттам и качеството на секса.

Според редица сексолози бързият секс трябва да е само в екстремни ситуации, като например на забранено място или при липса на време.

"Въпреки това, често забравяме факта, че механизмът на възбуждане при двата пола е различен. В по-големия брой случаи мъжете стигат до възбудата по-бързо, докато за дамите са нужни повече еротични преживявания преди да започне самият секс. Данните ни показват, че подготовката за това отнема около 20-30 минути, за да се почувстват жените желани. При мъжете обаче времето, което е необходимо, за да усетят неустоимо физическо привличане, е едва две минути", завършват експертите, изготвили проучването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти