Криворазбраният феминизъм или как да имаме успешен брак

Криворазбраният феминизъм или как да имаме успешен брак
Снимка: Thinkstock

С всяка изминала година жените се стремят да бъдат все по-самостоятелни, силни, независими и способни да се справят с живота и без помощта на мъж.

Редица филми и книги са създадени именно, за да поощрят желанието на нежния пол да не бъде толкова нежен и изнежен, а да управлява сам живота и съдбата си.

Понякога обаче изглежда, че феминизмът се е изродил до някаква странна степен, когато жената може да се обиди за това, че мъжът до нея иска да ѝ отвори врата или да плати сметката в кафенето.

Сега писателката Сузан Венкър акцентира върху съвременното поведение на жените и посочва, че дамите имат много изкривени разбирания за взаимоотношенията между половете.

Сузан е написала книга гид, която в 12 стъпки обяснява как да си изберем съпруг и да го задържим.

Писателката правилно посочва, че живеем в пост-феминистко токсично общество, в което желанието на жената да води независим и самостоятелен живот води до мачкането и незачитането на мъжете и пренебрегването на децата.

Венкър твърди, че майките на днешните жени, които са се борили за равни права за двата пола, не са направили услуга на дъщерите си, даже напротив.

"Майките направиха мечешка услуга на дъщерите си.

Те не бяха прави да им казват, че могат да бъдат независими жени, с равно заплащане и че не могат да разчитат никога на мъжете."

Относно изравняването на заплатите между мъжете и жените Сузан посочва, че дамите работят по-малко часове, тъй като те ползват майчинство, както и много часове болнични, за да се грижат за децата или родителите си.

Писателката вярва, че ключът към успешните взаимоотношения между мъжете и жените е в приемането на различията между тях, а не заличаването им.

Тя посочва, че няма нищо лошо в това жените да кокетничат и да подскачат на високите си токчета, както и да приемат, че мъжете ще им се радват, като го правят.

По същия начин не бива да се надпреварват да изучават и практикуват мъжки професии.

Що се отнася до образа на перфектната жена, която е добра майка, изключителна в работата си, готви най-вкусните домашни гозби, глези мъжа си и ѝ оставя време за себе си, Сузан простичко казва:

"Не може да имате всичко. Не може да отидете на всяко парти, на всяка ваканция, във всеки колеж.... Трябва да избирате."

Относно тайната на добрия брак, според Венкър тя е:

"Бъдете мила, гответе и правете секс!"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти