Коя е световната столица на разводите?

Коя е световната столица на разводите?
Снимка: Thinkstock

Ако Лас Вегас е емблематичният град на венчавките, Лондон със сигурност е световната столица на разводите, тъй като британското законодателство е особено щедро към слабата и по-бедната страна в процеса на раздялата.

Бивша малаизийска кралица на красотата е последната в списъка, която ще се възползва от тази вратичка, открехната от Темида.

"В тази страна аз притежавам 1000 чифтна обувки". С този мотив 67-годишната Полин Чай пожела нейното бракоразводно дело да се гледа във Обединеното Кралство, а не в Малайзия, както настояваше бившия ѝ съпруг Кху Кай Пън. Неговото състояние е оценено на около 500 млн. евро

Разприте между малаизийската двойка, женена от четири години, бяха любима тема на жълтата преса, която публикува снимки на бившата "Мис Малайзия". В тях тя бе изобразена как храни своите лами в луксозния си замък на север от Лондон, включващ менажерия и огромен парк.

Съпругът ѝ се опита да контрира, че госпожата имала не по-малко обувки и в Малайзия, но Върховния съд на Лондон уважи искането на Полин Чай делото да се гледа в британската столица. Това ще й позволи да претендира за значителна част от богатството на бившия ѝ съпруг.

Досущ като споменатата дама, хиляди китайци, руснаци или граждани на ЕС, удостоверили с документ че пребивават в Англия, настояват да се разведат именно в Лондон. Това става най-често по инициатива на по-бедната страна в бракоразводния процес, блазнена от перспективата от едно по-изгодно разпределение на семейното имущество след развода.

Според закон от 2000 г., британският съд разделя поравно имуществото на развеждащите се, независимо от приноса на партньорите. На тази основа покойният олигархът Борис Березовски беше принуден да заплати през 2011 г. на бившата си съпруга си Галина Бешарова 275 млн. евро. Един рекорд, който Полин Чай ще се опита да подобри.

Правната подялба не е единствената екстра, който предлага "разводът по английски". Британският закон не държи сметка за предбрачните договори, подписани в чужбина. Но не всеки път Лондон е търсен за развод само заради имуществените облаги. Понякога чужденците идват тук, защото родната им съдебна система е много тромава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти