Когато вкусовете в леглото се разминават

Когато вкусовете в леглото се разминават
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Умението да убеждаваме ни помага категорично в работата, понякога в отношенията с приятели и винаги в... секса.

Всъщност там е най-важно да успееш с такт, нежност и внимание да накараш някого да направи нещо, което не му е минавало през ум или, още по-лошо, считал е за отблъскващо, отвратително или неприемливо.

Изграждането на предпочитания и вкусове в секса се случва толкова потайно в главата (и тялото) на всеки от нас, че е цяло чудо как в крайна сметка успяваме да се хармонизираме с половинката и да се получат приятни, влудяващи и дори незабравими моменти.

Човешката сексуалност е сложно понятие свързано с областите на анатомията, физиологията, психологията, социологията, философията и изкуството.

Сексуалното поведение на хората често пъти е повлияно, ако не и определено от нормите на културата в която индивида се развива. Пример за подобна норма е забраната за сексуално общуване преди брака или забраната за анално сношение от страна на религията, към която индивида се придържа.

Сексуален достъп до всички хора не е познат в нито една култура.

Във всички общества съществуват ограничения на базата на възрастта, съгласието, семейните отношения и законите.

Как тогава, оплетени от толкова много условности, един човек може да убеди друг да пробва нещо „екстравагантно“.

Основното правило е „без насилие“. Именно личното съгласие и на двамата (или повече) участници в едно сексуално преживяване го различава от изнасилването.

Тук се включва и вербалното агресия, подигравките, ултиматумите „ако не го направиш, ще те изоставя“.

Приемаме, разбира се, че нямате никакво намерение да се карате с половинката си заради единия секс, а искате просто да опитате нещо ново.

На първо място бихме ви посъветвали да изчакате с екстравагантностите поне до шестия месец от връзката ви. До тогава и двамата ще се сте опознали, ще сте изградили нужното за пълното отдаване доверие и новите неща ще бъдат приемани по-лесно.

Идеята е най-добре да бъде предложена не по средата на „изпълнението“, а преди или след него и затова си има много основателна причина.

Както всички идеи, така и тези, свързани със секса, имат своите положителни и отрицателни страни, дори на вас да не ви се струва така.

Човекът, който трябва да бъде убеден да направи „нещото“, каквото и да е то, трябва да има време да я обмисли, да се настрои и да прецени иска ли или не да се въвлича в нея.

Ако ви е много трудно да говорите за секс извън леглото, използвайте момента с гушкането след това, когато и двамата се отпуснати, доволни и щастливи, за „прокарате“ идеята си.

По-консервативно настроените хора със сигурност биха казали веднага „не“, ако идеята противоречи на принципите им.

Опитайте се да разберете от какво се притеснява половинката ви и да разсеете тези притеснения.

Обикновено жени са тези, които отказват някои пози, защото ги приемат за унизителни или потенциално болезнени.

В такива случаи прегръдките и милите думи са абсолютно задължителни преди, по време и след „новото“ нещо.

А когато пък мъже отказват нововъведение, то е най-често заради притеснението от навлизане в „забранени зони“, които да ги направят „по-малко мъже“ или сблъсък с пряката конкуренция на вибриращите играчки.

И ако в първия случай мъжът има пълно право да реши иска или не да изпитва нови усещания, то отказът му да се включи трети „вибриращ“ участник в отношенията ви лесно може да бъде обърнат в съгласие просто като обясните, че усещанията не са „по-добри“ и „по-слаби“, а просто различни.

Както е различно хубаво да пиеш бира и уиски.

Ако въпреки всичките ви усилия, партньорът ви категорично откаже да пробва нещо ново, би трябвало да приемете решението му и да продължите да го обичате все така.

Ако пък това значи никога да не изпитате пълно сексуално удоволствие, трябва или да се постараете отново в убеждаването, или да прецените за себе си човекът до вас е по-важен, или личните ви сексуални предпочитания.

Още по темата: 

Сексът, от който жените се страхуват

Какво ни дели от качествения секс

Вибраторите пристрастяват ли?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти