Кога жените и мъжете са най-уверени

Секс игри
Снимка: Thinkstock

Жените достигат пика на сексуалната си увереност на 31-годишна възраст. Това показва британско проучване сред 2000 мъже и жени на възраст между 18 и 60 години.

Резултатите разкриват, че 31 години е възрастта, когато повечето дами имат достатъчно опит в секса, за да бъдат уверени в себе си. Дългата връзка също помага те да се изразяват физически.

Жените са най-малко уверени в сексуално отношение на 25 години заради притеснения относно формата на тялото си.

Участниците в проучването е трябвало да оценят увереността и степента си на задоволство в сексуално отношение. Един на всеки четирима имат  лош сексуален живот в момента.

Мъжете са най-уверени в леглото малко след като навършат 30 години, по-точно на 33 години.

Само 12% от анкетираните описват сегашния си сексуален живот като много добър. Средностатистическият британец оценява сексуалния си живот с 5 от общо 10 точки.

Според всички участници най-важният елемент за щастливия сексуален живот е химията между партньоритр. Голяма част също смятат, че комуникацията и комфортът в присъствието на другия са по-важни от привличането.

44% описват партньорите си като добри в леглото. Според 30% сексуалният им живот е скучен, а една пета споделят, че нямат приключения под завивките.

Мъжете са три пъти по-склонни да направят първата крачка за секс. 45% от тях твърдят, че именно силният пол поема инициативата. Само 15% от жените са по-активните в това отношение.

Колкото повече сексуални партньори е имал един човек, толкова по-често посочва привличането като важен елемент за добрия сексуален живот. Четирима от всеки 10 души смятат, че броят на партньорите няма връзка с това дали са добри или не в леглото. Повече от половината анкетирани са съгласни с тезата, че колкото по-дълга е връзката, толкова по-хубав е сексът.

44% вярват в любовта от пръв поглед. 23% от обвързаните са осъзнали, че искат да бъдат със сегашния си партньор само няколко часа след като са се запознали с него. Един на всеки десет е знаел това още в мига, когато е видял бъдещата си половинка.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент