Кога сме най-активни в спалнята?

Кога сме най-активни в спалнята?
Снимка: Thinkstock

Изследователи са открили интересна тенденция.

Оказва се, че през зимата и в началото на лятото хората в интернет започват да търсят усилено любовта. Или най-малкото страстни ласки.

Експерти в сътрудничество с технологичния гигант "Гугъл" проведоха проучване на човешкото сексуално поведение, като използваха ключови думи от търсения на порнография, проституция и сайтове за запознанства в периода от януари 2006 до март 2011г.

По този начин те открили, че американците, например, изпитват най-силно желание за плътски наслади около коледните празници, както и в началото на лятото.

Този цикъл обаче не е изненадващ.

През 2007 г. изследване на сексуалното поведение на младежите откри подобен шестмесечен период на активност в Съединените щати.

Проучването на т. нар. "празничен сезонен ефект" или "лятноваканционен ефект" включваше изследване на резултатите от секса, в това число на ражданията и на предаваните по полов път инфекции.

Все събития, която се появяват месеци, след като човек е бръкнал в кацата с мед.

Учените също открили, че край Коледа и в началото на лятото търговците се радват на значително по-високи продажби на презервативи.

"Едно от разумните обяснения е, че в западните страни Коледа и лятото са основните празнични сезони", коментира член на научния екип, изготвил труда. Тогава хората са настроени за почивка и забавления и им се иска да грабят с пълни шепи от живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти