Ключът към щастливия брак

Ключът към щастливия брак
Снимка: Thinkstock

За мъжете ключът за дълъг и щастлив брак са не толкова съвместимостта на характерите и сходните интереси, колкото привлекателността на съпругата им.

Учени от Тексас установили, че мъжете с привлекателна съпруга се радват на по-щастлив брак, а задоволството им от семейния живот се запазва с течение на времето.

Това обаче не важи за жените.

Според изследването привлекателността на съпруга не играе особена роля за това доколко щастлива или удовлетворена е съпругата.

Психоложката Андреа Мелцер от Южния методистки университет изследвала над 450 млади семейства в продължение на четири години.

Преди изследването всеки мъж и жена били помолени отделно до осем пъти да оценят задоволството си от брака си от екип от обективни и независими учени.

Съпрузите били по-доволни от съпругите в началото на брака. С течение на времето мъжете със съпруги, които били оценени като привлекателни, оставали по-доволни в брака си от половинките си.

Привлекателните съпруги като цяло също били по-удовлетворени и учените смятат, че щастливият съпруг води и до по-щастлив брак.

Привлекателността на съпруга не оказва влияние върху брака.

Жените не били повече или по-малко доволни в началото на брака си или в следващите четири години в зависимост от това дали съпругът им е повече или по-малко привлекателен

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти