Караниците заздравяват връзката

Не се притеснявайте, ако се карате с любимия от време на време
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всички двойки, които имат навика да се карат от време на време могат да се успокоят, че това не означава, че връзката им е обречена на провал.

Споровете веднъж седмично са тайната на здравата и щастлива връзка, ако при тях не се стига до размяна на обидни думи, разбира се.

Изследване проведено сред женени двойки в Индия, показало, че 44 на сто от тях смятат, че караниците "запазват отворени линиите за комуникация", съобщава сайтът htmedia.com. Проучването е осъществено съвместно от сайта Shaadi.com и агенцията за изследване на пазара IMRB.

Резултатите потвърждават заключенията на западни изследвания, които също установиха, че споровете и обсъждането на проблемите по конструктивен начин помагат за намаляване на стреса във връзката.

Проф. Уилям Дохърти от университета в Минесота обаче заяви пред сайта StarTribune.com, че изследването съвсем не препоръчва споровете и изтъкна, че хората трябва да забравят факта, че караниците могат да доведат бързо до разпад на връзката.

Макар някои спорове да са конструктивни и благотворни, не всички са такива - деструктивните, обидните и горчиви караници със сигурност не допринасят за здрава връзка.

"Изследванията показват, че не е толкова важно дали двойките се карат, а как се справят със споровете", изтъква проф. Дохърти.

Според други изследователи проблемите се решават по-добре чрез спорове, отколкото като ги крием и трупаме обида. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти