Какво ни кара да изневеряваме?

Изневярата между двама партньори е може би едно от най-неприятните неща, които може да се случат в живота.

Днес ще разгледаме защо се случва и как да се предотврати.

Нали знаете как във всяка връзка почти винаги единият партньор е по-привързан от другия и съответно другия е малко по-отдръпнат или студен.

Във всяка връзка, не само романтичните, има нужда от близост. И от дистанция.

И почти винаги двете различни страни имат различна нужда от двете.

Има една малка група от хора, която няма нужда от коментиране - това са просто лоши хора, които са чисто и просто лъжци и използвачи - няма да обсъждаме тях.

По-голямото количество от хората, които изневеряват са си нормални и добри хора.

Те не ви обичат по-малко, нито са по-малко загрижени за вас, но въпреки това го правят.

Звучи като парадокс, нали? Всъщност не е така.

Както казах - всеки човек има различна нужда от близост и от дистанция. И има нужда и от двете. С времето и обстоятелствата може човек, който е имал нужда от голяма близост да започне да се нуждае от повече дистанция и обратното. Много е важно да уважаваме тези нужди.

Ако сме прекалено близки с човек, който има нужда от повече дистанция, ако постоянно искаме неговото внимание, да сме около него, да го прегърнем, да говорим с него - това може да доведе до чувство за обсебване в него, чувство, че е по някакъв начин притиснат или ограничен.

В тази ситуация човек изневерява просто за да докаже на себе си, че самият той не се определя изцяло от партньора си, че може сам да се справя с проблеми и сам да мечтае. Тогава изневярата идва заради дълбокия страх идентичността на човека да не изчезне в идентичността на двойката. 

Но прекалено много дистанция може да навреди не по-малко. Ако някой има нужда от близост, а вие не отговаряте на съобщенията му или например като се пресегнете да го прегърнете той се отдръпва, като заговорите за нещо лично той веднага сменя темата и т.н.

Тогава хората изневеряват, не защото не обичат партньора си, а точно защото го обичат. Тази прекалена дистанция ги кара да се чувстват умаловажени и унижени. Тогава просто искат да се почувстват близко до някого.

Единственият начин да решите проблема е да говорите с половинката си и да обсъдите кое ви устройва - колко близост и колко далечина. И този разговор е хубаво да се проведе още в началото на връзката и да се повтаря при всяко усещане, че нещата не вървят както трябва. 

За това се съсредоточете в предотвратяването на проблема, вместо да се борите с последствията му, не оставяйте ситуацията да стигне до там, че новата връзка да е единственият изход от вечния проблем на близостта и дистанцията. 

Комуникацията е най-важното нещо в една връзка. 

Прочетете още:

Виртуалната изневяра боли повече от физическата

Нито жена, нито мъж

Жените са разкрити: искат онова с трите букви

По какво отгатваме секс темперамента на мъжете

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти