Историята, която трогна света: Как бежанка и граничар се влюбиха и ожениха?

Известна сентенция гласи, че за любовта няма граници. Е, като всяко нещо и това има своите две страни - двама души намират любовта именно на границата.

Границата между два свята - на мира и на войната; на две религии - християнската и мюсюлманската; на две националности.

Той е Боби Додевски - граничен полицай от Македония, един от стотиците изпратени, за да пазят границата на страната със Сърбия.

Тя е Нора от Ирак и е една от милионите бежанци, търсещи спасение и нов живот далеч от родината.

Тяхната обща история започва през март миналата година и въпреки предразсъдъците, с които се сблъскват, двамата успяват да изживеят своя любовен романс.

Как започва всичко...

"Лежах на земята, завита с едно одеяло, защото имах много силна треска", разказва Нора пред репортера на NOVA Мария Милкова.

Боби помогнал на момичето и майка ѝ, която също била много зле здравословно. Признава, че още от първия момент, в който я е видял, е усетил нещо специално и че тя е жената за него.

Преди да направи първата крачка, Боби задал на Нора два въпроса - има ли приятел и омъжена ли е. След като чул отговорът "не" и на двете запитвания, той решил да действа.

Само след седмица Боби признал на Нора, че я обича и въпреки че в началото момичето се съмнявала в чувствата му, в крайна сметка полицаят успял да спечели сърцето ѝ.

 
Публикувахте от Nora Dodevska в 15 юни 2016 г.

Препятствията пред любовта им...

Нора трябвало да избере между живота със семейството си в Германия и любовта с Боби в Куманово, в страна, извън Европейския съюз.

Полицаят намерил начин да я убеди с предложение за брак. На сватбеното им тържество пристигнали гости от Сирия, Пакистан, Ирак, Албания. 

Родителите на Нора трудно приели връзката ѝ с Боби, а причината - хората с различни религии все още се страхуват да бъдат заедно.

Снимка: Thinkstock

Приказката на Боби и Нора става още по-хубава с новината, че ще бъдат родители...

През лятото ще се появи първото им дете, което ще изповядва и двете религии, както искат родителите му.

Боби и Нора станаха известни в цял свят. Си Ен Ен, Би Би Си и медии от Латинска Америка, Хонг Конг и Дубай писаха за историята, която разрушава граници.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти