Искрено и интимно за порното и жените...

g
Снимка: Thinkstock

Порното помага на жените да приемат собствената си външност, показа проучване на учени от университета Монаш в Австралия.

Въпреки че резултатите от няколко научни труда показват, че еротичните материали подхранват критичното възприятие на жените към собствените им тела, много от участничките в изследването казали, че порноактрисите са излишно идеализирани.

g
Снимка: Thinkstock

Те споделили, че гледането на филми за възрастни им е помогнало да приемат собствената си външност.

Порното доставя удоволствие на жените само ако между актьорите има емоционална близост. В противен случай зрителките приемат видяното на екрана за "нереалистично".

Порнографските продукции са дали на подрастващите девойки полезна информация, но също така са повишили очакванията им за секса.

В личните отношения въздействието също е двустранно. Филмите за възрастни са въздействали негативно за близостта на някои от жените с мъже, а на други са помогнали в разкрепостяването и обсъждането на сексуалните желания с партньора.

g
Снимка: Thinkstock

Специалистите анализирали резултатите от 22 изследвания на учени от САЩ, Канада, Швеция, Великобритания, Австралия, Китай, Чехия, Израел и Република Южна Африка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти