До какво най-често води изневярата

До какво най-често води изневярата
Снимка: Thinkstock

Последиците от изневярата далеч не винаги отговарят на очакванията ни и често се оказват непоносимо бреме.

Това е изводът от допитване на социолози и сексолози, проведено главно сред жени.

1. Първото разочарование е, че сексът с новия партньор твърде бързо омръзва и като правило се превръща в разочарование.

2. Заради изневярата можете да пропуснете нещо важно в семейния живот. Когато вашите мисли са погълнати от някакви чувства към новия партньор, рискувате да изгубите в собственото си семейство нещо, което вече никога няма да се повтори.

3. Бързо се развива неприязън към любвеобвилността от страна на "втората ни половинка". Ако любовникът ви обгръща с грижи, те все повече и повече ще дразнят. Защо ли? Съпругът ви отива на втори план, а това развива угризение на съвестта.

4. Измяната предизвиква страх – да речем страх от разобличаване. Балансирането на ръба между законния съпруг и любовника превръщат в истински кошмар не само извънбрачната ви връзка, но и семейния ви живот.

5. Телефонът или компютърът стават бреме. Мисълта, че съпругът ви ще попадне на случайната ви преписка в социалните мрежи, есемес или просто обаждане, няма да ви даде покой нито минута. Това много пречи да се съсредоточите.

6. Съвестта не ви дава мира. Когато се връщате у дома след секс със своя любовник, си мислите, че времето с него е трябвало да прекарате с децата.

7. Преследва ви страхът да не сбъркате имената. Ако случайно назовете съпруга си с името на любовника, това се превръща в истински кошмар. Така поне сочи практиката. Ето защо се стараете постоянно да контролирате думите си, а това е истински стрес.

8. Непременно ще се разочаровате. Щом любовникът ви стане много близък, започвате все по-често да виждате недостатъците му. В този момент настъпва разочарованието, защото никога не сте се замисляли за недостатъците му.

9. Изневярата не минава евтино. Една странична връзка винаги се отразява на семейния бюджет. По-тежко е, разбира се, на мъжете – вечери в ресторанти, скъпи подаръци, пътувания под формата на командировки – за всичко това в един момент ще трябва да се отчетете пред жена си.

10. Ще трябва много да лъжете - не само "втората си половинка", но и децата, роднините, близките, с една дума най-близките си хора.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти