Да разпалим отново страстта

Да разпалим отново страстта
Снимка: Thinkstock

Обикновено с времето желанията и привличането в една двойка се променят, но това не означава непременно отчуждаване. Все пак след определен период преставаме да се чувстваме “луди от любов”, а вместо това идва нов етап на отношенията, когато ставаме по-умерени. Но можем ли да запазим тръпката жива, дори след като са изминали години и десетилетия съвместен живот?

Има някои хитринки, които ние, жените, можем спокойно да използваме, насочвайки партньора си да последва поведението, водещо до разпалване на страстта.

Познавате се повече от 10 или 20 години, знаете дори “кътните си зъби”, между вас няма никакви тайни... Не е съвсем така. Опитайте се да бъдете загадъчна и непредсказуема за него. В началото той може и да не го разбере и да го игнорира, очаквайки от вас да сте просто неговата жена, но вашата упоритост може да доведе до учудващи резултати.

Мъжете обичат приятните изненади и интригуващите жени. Затова някои от тях поглеждат към “чуждото” – там търсят не съвършенство, а тайнственост.

Поемете инициативата и го изненадайте - направете без повод празнична вечеря, купете билети за любимата му рок група или футболен мач, или просто организирайте кратка екскурзия, на която няма как да откаже.  

Отнасяйте се с него мило и дружелюбно. Натякванията и мърморенето не са добре приети от вашата половинка. Никой не обича да изтъкват недостатъците му, по-добре наблегнете на положителните му черти и така дори може да ги умножите. Понякога мъжете са като пухкави домашни любимци – обичат да ги галят и чешат зад врата.

Смейте се! Смейте се много и от сърце при всеки подходящ повод. Смехът лекува, а там, където има искрен смях, проблемите и лошото настроение нямат място. Често само Edna доза спонтанен смях разгаря искрата на страстта.

Спомняте ли си кога за последно си казахте “Обичам те”? Може да ви звучи изтъркано, но признаването на чувствата, дори след дълги години, може да има оздравителкен ефект в отношенията ви. Спомнете си в кого и защо се влюбихте, потърсете тези черти отново в половинката си и с изненада ще установите, че това е същият човек. Самата вие също имате нужда да получавате комплименти и признание в любов, но понякога е нужно само да направите първата крачка, за да го подсетите и после в замяна да получите повече.

Това са само някои начини да потърсите поугасналото въгленче, да го поизтупате от пепелта и да раздухате отново огъня в него. Щом сте заедно, с подходящите трикове от всеки въглен може да се разгори жарава и върне страстта в живота ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти